Piaţa din Şimleu se va reamenaja anul acesta

Piaţa din Şimleu  se va reamenaja  anul acesta

Anul 2017 aduce noi investiţii în urbea de sub Măgură. Septimui Ţurcaş, primarul oraşului Simleu Silvaniei, le promite şimleuanilor că în acest an vor demara lucrările la reamenajarea pieţii. Piaţa are un rol deosebit în economia oraşului şi a populaţiei din jurul Şimleului. “n fiecare vineri, în piaţă îşi găsesc locul sute de oameni veniţi să vândă sau să cumpere produse autohtone, dar şi din cele de peste mări şi ţări.
Potrivit lui Septimiu Ţurcaş, locul care astăzi găzduieşte Piaţa Agroalimentară din Şimleu Silvanie se întinde pe o suprafaţă de trei ari, iar primăria oraşului are în plan ca anul acesta să demareze lucrări de amenajare peisagistică care să fie în concordanţă cu izul istoric pe care-l oferă Cetatea Bathory din imediata vecinătate.
“Valoarea proiectului este de aproximativ cinci milioane de lei şi are ca scop realizarea unei pieţe moderne, care să asigure bune condiţii comercianţilor care îşi câştigă pâinea aici. La ora actuală, piaţa este un lucru urât al oraşului, dar vorba lui Arghezi: Din bube, mucegaiuri şi gunoi / Isacat-am frumuseţi şi lucruri noi”. stop_coloana Aşa că piaţa va dobândi în urma modernizării un aspect plăcut, rustic, în stil vechi, care să fie în concordanţă cu cetatea din imediata apropiere”, ne-a declarat primarul de Şimleu.
Conducera Primăriei din Şimleul Silvaniei a mizat pe un proiect pe fonduri europene, dar proiectul depus nu a fost declarat eligibil. Aşa că s-au dus tratative cu câteva bănci din judeţ şi a fost găsită banca cea mai avantajoasă care ar putea împrumuta primăria cu 5 milioane de lei.
“Nu vrem să băgăm ziua-n noapte, ci dorim să ne apucăm cât ma repede de lucru. Proiectul este făcut. Urmează etapa de achiziţii publice, când vom trece la procedura de licitaţie a firmei constructoare. Sperăm să nu fie contestaţii şi să nu se tărăgăneze lucrurile”, spune încrezător Septimiu Ţurcaş.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *