septembrie 25, 2023

“Petale-n vânt” la Colegiul Național “Silvania” Zalău

0

A șaptea ediție a proiectului educațional de voluntariat și caritate “Petale-n vânt” a fost lansată, joi, la Colegiul Național “Silvania” Zalău.

Inițiat în 2008, de o echipă de dascăli valoroși de la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, proiectul “Petale-n vânt” își propune să sprijine financiar diferite instituții și asociații care au în grijă copii aflați în diferite situații defavorizate.

“Cred că schimbarea în bine a comunităților începe cu fiecare dintre noi și cu fiecare pas, oricât de mic, pe care îl facem în direcția binelui. Iar proiectul <Petale-n vânt> stă mărturie. Admirația și recunoștința mea se îndreaptă către inimoșii inițiatori și susținători ai acestui proiect, acei mentori care au înțeles că a educa înseamnă mai mult decât a preda clasicele cursurile la școală, iar educația înseamnă mai mult decât știința de carte.

Vă felicit, dragi profesori, pentru toată dăruirea de care dați dovadă, pentru punțile create, pentru fiecare cărămidă adăugată la temelia devenirii copiilor noștri ca adulți care să se raporteze la cei din jur cu respect, înțelegere și compasiune.

Vreau să îi felicit, de asemenea, pe toți elevii care s-au alăturat, de-a lungul anilor, acestui proiect, și care au multiplicat faptele bune, aducând un strop de fericire în sufletele celor aflați în nevoie. Mă bucură că tinerii noștri înțeleg nevoia de implicare constantă pentru a schimba mentalități și a construi un comportament prosocial”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Sub coordonarea cadrelor didactice, elevii realizează produse handmade, care, prin intermediul unor târguri, își găsesc valoare materială pentru a oferi, în final, ajutor altor copii, mai puțin norocoși.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut