Peste un milion de lei pentru Sărmășag și Mirșid, de la Ministerul Dezvoltării

Două comune din județul Sălaj, Sărmășag și Mirșid, au primit peste un milion de lei de la Ministerul Dezvoltării, pentru decontarea facturilor pentru investiții realizate prin PNDL.

Comuna Mirșid a primit 500.387 lei, în timp ce la Sărmășag au ajuns 752 312 lei.

Sumele au fost acordate în baza Ordonanței de Urgență 28 din 23 aprilie 2013, privind aprobarea Programului național de dezvoltare locală.

Prin intermediul acestuia, se puteau finanța obiective de investiţii noi, precum și obiective de investiţii în continuare, adică cele pentru care fuseseră alocate deja fonduri de la bugetul de stat şi/sau au fost încheiate contracte/convenţii de finanţare ori contracte de lucrări.

Beneficiari erau unităţile administrativ-teritoriale: comunele, orașele, municipiile, județele.

La nivel național, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat, marți, suma de 84.495.195 lei, în vederea decontării facturilor pentru 104 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astfel, pentru etapa I a fost plătită suma de 13.661.722 lei pentru 17 obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 70.833.473 lei pentru 87 proiecte de investiții.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți. Situația plăților efectuate este disponibilă pe site-ul MDLPA, la adresa: https://mdlpa.ro/pages/plati.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.