Peste două sute de absenți la Simularea Evaluării Naționale

Luni, 5 februarie, s-a dat startul Simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cu proba scrisă la Limba și literatura română. În judeţul Sălaj, s-au înscris la această probă 2.110 elevi și au participat 1.879 elevi, înregistrându-se 231 absenți. Lucrările au fost scanate în prezența elevilor și încărcate pe o platformă. Nu s-au semnalat tentative de fraudă.

În Sălaj sunt pregătite 20 Centre de Examen și un Centru de Evaluare, la Colegiul Național „Silvania” Zalău, dotat cu laboratoare de informatică unde, în premieră, vor fi corectate digital lucrări scanate, provenite din alte județe.

În zilele de 6 februarie și 7 februarie, se vor desfășura probele scrise la Matematică și la Limba și literatura maternă.

Toate probele scrise încep la ora 9:00 și sunt monitorizate audio-video. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație). Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

Comisia Județeană a aprobat măsuri de adaptare a condițiilor de examen și de egalizare a șanselor pentru 28 elevi.

Rezultatele de la Simularea Evaluării Naționale 2024 vor fi comunicate în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele pot fi consemnate în catalog.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *