Peste cinci sute de profesori susțin miercuri examenul de Titularizare

Peste cinci sute de profesori susțin miercuri examenul de Titularizare

Proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar, numit Titularizare, are loc miercuri, 21 iulie. În Sălaj, s-au înscris la concurs 521 de profesori.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă, dar și la inspecția la clasă, minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

Rezultatele inițiale vor fi comunicate în 27 iulie. Eventualele contestații se vor putea depune în 27, respectiv 28 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate în 3 august.

Începând cu 4 august, are loc repartizarea candidaților pe posturi și catedre. În perioada 9-23 august se emit și se comunică deciziile de repartizare pe post/catedră, necesare în momentul preluării postului.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online, organizate de către inspectoratele școlare.

E important de menționat că nu toți profesorii care iau note peste 7 la titularizare se și angajează, automat. Cel cu nota cea mai mare va fi titular.

În 2020, în Sălaj, rata de promovare la Titularizare a fost de 62,59 la sută

62,59 la sută este rata de promovare înregistrată în Sălaj la examenul de Titularizare de anul trecut, depășind procentul înregistrat la nivel național (60,76 la sută).

Din 377 de lucrări notate, 2 candidați au obținut nota 10 (zece), 234 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 96 de candidați au obținut note între 6, 99- 5, restul obținând note sub 5.

În 2019, în schimb, rezultatele la Titularizare au fost dezastruoase în Sălaj, după soluționarea contestațiilor rata de promovare fiind de 41,67 la sută.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.