Peste 8.000 de şoferi sălăjeni, sancționați pentru viteză de la începutul anului

Aproximativ o mie trei sute de şoferi sunt prinşi, în fiecare lună, că apasă prea tare pedala de accelerație.

Polițiştii rutieri au depistat în trafic, în primul semestru al acestui an, 8.077 de șoferi care nu au respectat regimul legal de viteză, spun reprezentanții IPJ Sălaj. Din 1 ianuarie pană în 30 iunie au fost reținute, în vederea suspendării, 663 premise de conducere.

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic este prima cauză generatoare de accidente rutiere, atrag atenția polițiștii. In Sălaj, în primele șase luni ale acestui an, s-au înregistrat nouă accidente de circulație grave, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața și 13 au fost rănite grav.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *