Peste 780.000 de euro sunt banii alocati pentru sport de Primaria Zalau

Clubul de volei din Zalau este marele beneficiar al banilor de la bugetul orasului


Primaria Zalau a hotarât în ultima sedinta a Consiliului Local Zalau sa bage bani grei în sport. Primaria a hotarât ca pentru cinci cluburi sportive sa se duca din banii adunati din taxeele si impozitelor zalauanilor suma de 3.477.475 de lei, adica peste 780.000 de euro.
Marele câstigator al “împartirii” banilor în sport a fost Volei Club Zalau, care va primi suma de 2.720.000 lei, adica 611.000 de euro. Din acesti bani, 1.400.000 de lei sunt pentru perioada august – decembrie 2016, iar restul sunt pentru prima jumatate a anului 2017. Primaria spune ca VCM Zalau va juca în Campionatul National, în Supercupa României si în Cupele Europene, de aceea are nevoie de acesti bani.
Echipa de volei din divizia a doua, Volei Club 2015 Zalau, a primit 44.815 lei, adica 10.000 de euro.
Echipa e fotbal FC Zalau a primit 690.000 de lei, adica 155.000 de euro.
A primit bani si CS Terra Kid Zalau, care a luat de la Primaria Zalau 7.660 lei pentru organizarea unui stagiu de pregatire al sportivilor karatisti de la club.
CS Viitorul Zalau a primit si el pentru organizarea Cupei Viitorul Zalau suma de 15.000 de lei, chiar daca clubul nu îsi desfasoara activitatea în Zalau, ci în Hereclean.

Echipa de volei a Zalaului abia a scapat de faliment
La finele sezonului competitional 2015 – 2016, jucatorii echipei de volei a Zalaului aveau trei salarii neplatite, iar directorul executiv Doru Târle stop_coloana a facut cheta în rândul oamenilor de afaceri potenti ai orasului pentru a evita falimentul echipei.
S-a ajuns aici pentru ca echipa este finantata conform legii 350/2015, care prevede ca Primaria Zalau trebuie sa dea 90 la suta din banii echipei, iar cei trei actionari – Total As, Avril, FibrexCo – trebuie sa contribuie cu 10 la suta din bani. Primaria Zalau a dat în final partea ei de bani, însa actionarii nu au acoperit cei 10 la suta. Asa s-a ajuns ca înainte cu doar doua zile de închiderea proiectului de buget pentru sezonul 2015 – 2016 echipa sa nu aiba banii necesari si sa riste falimentul. Doru Marcel Târle a cerut sprijinul mediului economic privat din Zalau. Sponsori mai vechi si altii noi au pus mâna de la mâna si au strâns banii necesari ca echipa sa mearga mai departe. Sponsorii au facut practic treaba actionarilor. Printre salvatorii echipei s-au remarcat firma Comfrig a antreprenorului zalauan Gheorghe Stanciu, firma Delcar, dar mai sunt de mentionat contributiile de peste an ale altor sponsori ca Multicom, Europan, Fortec, Fan Curier.
Interesant a fost ca cei care au salvat echipa de la faliment nu au fost consultati apoi, când s-a luat decizia de numire a lui Vasile Cota în functia de presedinte al clubului, Cota fiind si primul presedinte platit al clubului de volei zalauan.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *