Consiliul Județean Sălaj a alocat peste 6,6 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor pe care le are în administrare. Administrația județeană a încheiat acorduri de asociere cu 29 de primării, care vor gestiona lucrările de deszăpezire până în 15 martie 2024, cu posibilitatea prelungirii acestui termen, în funcţie de condiţiile meteo.

Cele 29 de UAT-uri sunt Almașu, Bănișor, Bobota, Buciumi, Camăr, Carastelec, Cehu Silvaniei, Chieșd, Crasna, Creaca, Cuzăplac, Dragu, Gâlgău, Gârbou, Halmășd, Hida, Ileanda, Mirșid, Năpradea, Plopiș, Poiana Blenchii, Rus, Șărmășag, Șimișna, Someș Odorhei, Surduc, Treznea, Vârșolț și Zalha.

Societatea Pază Obiective și Intervenție SRL va efectua lucrări de întreținere în sezonul rece pe trei drumuri județene: DJ 110A: DN1F – Archid – Coșeiu – limită județ Satu Mare, DJ 108F: Șimleu Silvaniei – DN1F și DJ 110: Măeriște – Doh – Dumuslău.

Pe tronsoanele aflate în reabilitare și modernizare, responsabilitatea deszăpezirii revine executantului, pe toată perioada derulării contractului de lucrări.

Cetățenii pot semnala eventualele probleme generate de îngheț și ninsoare pe drumurile județene la numărul de telefon 0741 118 384, pus la dispoziție de Consiliul Județean Sălaj, disponibil 24 de ore din 24.