februarie 5, 2023

Peste 600.000 de euro pentru zece comunitati salajene

Reprezentantii celor zece comunitati beneficiare ale proiectului Phare 2005 “Contam toti, invatam si construim impreuna” s-au intalnit, ieri, la Zalau, pentru a participa la conferinta de inchidere a acestui proiect initiat de Inspectoratul Scolar, finantat de Comunitatea Europeana si cofinantat de Consiliul Judetean Salaj. Valoarea proiectul a depasit 600.000 de euro, suma cu care s-a incercat atragerea catre scoala a copiilor romi, cu dizabilitati sau cu probleme sociale din Jibou, Boghis, Almasu, Bobota – Dersida, Simleu Silvaniei – Pusta Vale, Sig – Tusa, Valcau de Sus, Nusfalau, Napradea si Dragu. In acest sens, dupa cum preciza ieri inspectorul scolar general Ioan Abrudan, 859 de elevi si tineri au participat la activitati educative, iar 512 au luat parte la activitati remediale (dupa programul de scoala, primind cu aceasta ocazie si masa calda). De asemenea, 168 de copii au participat la gradinita estivala, iar 168 de tineri au revenit la scoala prin programul “A doua sansa”. De componenta de formare au beneficiat 189 de cadre didactice si zece mediatori scolari, iar de consiliere prin acest proiect au avut parte peste 1.000 de parinti si membri ai comunitatilor respective.
Din punct de vedere material, proiectul a insemnat reabilitarea a patru gradinite (Nusfalau, Boghis, Dragu si Gradinita nr. 3 Jibou), dotarea cu microbuze a scolilor din Cheud si Dragu si dotarea unitatilor beneficiare cu echipamente audio-video si IT, mobilier scolar, rechizite si mijloace didactice.
Ioan Abrudan a subliniat insa ca, finantarea fiind finalizata, important este acum ca fiecare dintre comunitatile beneficiare sa gaseasca resurse pentru continuarea macar a unei parti din activitatile proiectului. Inspectoratul Scolar a facut, deja, un pas in aceasta directie, incadrand pe posturi bugetate toti cei zece mediatori, care asigura legatura dintre comunitatile din care provin si scoli.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut