Peste 60 de locuri alocate pentru elevii cu CES în liceele și școlile profesionale sălăjene

50 de locuri sunt disponibile în liceele sălăjene și alte 14 locuri la filiera profesională de stat pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES), în anul școlar 2022-2023.

Potrivit listelor ISJ (vezi AICI și AICI), cele mai multe locuri sunt alocate pe zona Zalău – mai precis 30 de locuri la licee și patru la profesională.

Zona Cehu are alocate patru locuri la liceu și două locuri la profesională, în timp ce zona Jibou are alocate șase locuri la licee și patru locuri la profesională.

În zona Șimleu Silvaniei sunt alocate 10 locuri la licee și două locuri la profesională, iar zona Sărmășag are disponibile două locuri la profilul mecanică, unul pentru predare în limba română și un loc pentru predare în limba maghiară.

Repartizarea locurilor CES pe unități de învățământ liceal/ tehnic/ profesional

Conform repartizării făcută de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, distribuirea locurilor pentru elevi cu CES la licee s-a făcut pentru fiecare profil.

Pe zona Zalău, cele 30 de locuri au fost repartizate după cum urmează:

La Colegiul Național ”Silvania” sunt alocate șase locuri (patru la secția română, două la secția maghiară); șase locuri sunt alocate la Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău (patru la secția română, două locuri la secția maghiară); la Liceul Reformat ”Wesselenyi” sunt două locuri – unul la mate-info și unul la profil teologic, ambele cu predare în limba maghiară; La ”API” Zalău sunt alocate opt locuri pentru profilurile mate-info, electromecanică, mecanică, economic, electronică automatizări și electric; la ”Mihai Viteazul” sunt alocate patru locuri la profilurile științe ale naturii, construcții, electromecanică și mecanică; la ”Voievod Gelu” sunt două locuri la turism și alimentație și comerț; la Crasna și la Hida câte un loc, la științe ale naturii – maghiară, respectiv economic.

În zona Cehu Silvaniei, toate cele patru locuri pentru elevi CES sunt la Liceul Tehnologic “Gheorghe Pop de Băsești” din Cehu, trei locuri fiind la secția română și un loc la secția maghiară.

În zona Jibou, cele șase locuri au fost repartizate pentru Liceul Teoretic ”Ion Agârbiceanu – patru locuri la mate-info, științe ale naturii și filologie, iar la Ileanda și Gâlgău – câte un loc pentru științe ale naturii, respectiv comerț.

În zona Șimleu, cele mai multe locuri pentru elevii cu CES sunt la Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” – șase locuri, din care două la secția maghiară și patru la secția română. Profilurile disponibile sunt mate-info, științe ale naturii, economic și filologie. La Colegiul Național ”Iuliu Maniu” sunt disponibile patru locuri. Două dintre ele sunt la profil economic – română și alte două la electronică automatizări – unul secția română și unul secția maghiară.

La fel ca în cazul liceelor, distribuirea locurilor pentru elevi cu CES la profesională este următoarea:

În zona Zalău sunt disponibile patru locuri, câte unul pentru ”API” Zalău – mecanică, ”Voievod Gelu” Zalău – comerț, ”Cserey-Goga” Crasna – turism și alimentație și ”Liviu Rebreanu” Hida – mecanică.

În zona Cehu, sunt două locuri disponibile – unul pentru calificarea confecționer produse textile și unul pentru calificarea de tâmplar universal. În zona Jibou, cele patru locuri disponibile sunt repartizate pe Jibou – două locuri la ”Octavian Goga” și două la Ileanda și Surduc, iar pe zona Șimleu sunt două locuri la ”Ossian” și la Școala Profesională Sâg. Alte două locuri sunt disponibile la Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmășag, calificarea în meseria de mecanic auto.

1 thought on “Peste 60 de locuri alocate pentru elevii cu CES în liceele și școlile profesionale sălăjene

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.