ianuarie 29, 2023

45 de unitati de invatamant cu personalitate juridica vor avea, incepand de anul viitor, contabil, conditie esentiala pentru derularea investitiilor in sistem descentralizat. Potrivit informatiilor primite de la inspectorul scolar general Ioan Abrudan, decizia infiintarii acestor posturi a fost luata in ultima sedinta a consiliului de administratie al Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj. Ioan Abrudan a precizat ca, astfel, numarul scolilor aflate, din cauza lipsei unui contabil, in situatia de a nu putea gestiona banii primiti prin hotarari de guvern, s-a redus simtitor, cele cateva cazuri ramase urmand a fi solutionate pe masura ce vor fi aprobate de catre Ministerul Educatiei norme (posturi) suplimentare pentru invatamantul salajean. Acelasi consiliu de administratie a decis si incadrarea pe inca un an de zile a celor mediatori scolari platiti pana luna aceasta prin proiectul “Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate”, mediatori care asigura legatura dintre comunitatile de romi si scoli.
Tot de anul viitor, in Salaj vor fi inca doua posturi de profesori documentaristi (ce vor coordona activitatile in centrele de documentare si informare) si patru psihologi scolari si logopezi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut