Peste 5.000 de cărți de muncă așteaptă încă să fie ridicate de la ITM Sălaj

Peste cinci mii de cărți de muncă se află, în continuare, în gestiunea ITM Sălaj și așteaptă să fie ridicate. Documentele au rămas acolo din 2010, de când au fost scoase din folosință. Sunt însă necesare pentru a putea demonstra vechimea acumulată în muncă și specialitate, la pensionare, până la data de 31.12.2010.

“Cartea sau carnetul de muncă este un document personal și oficial al titularului, iar deținerea lui este foarte importantă deoarece atestă activitatea desfășurată, durata acesteia, salariul, vechimea în meserie, specialitate, respectiv vechimea totală în muncă până la data de 31 decembrie 2010. Prezentarea acestuia, în original, este obligatorie la casele județene de pensii, la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, etc. în vederea deschiderii drepturilor la pensie, indemnizație de șomaj, etc.”, explică ITM Sălaj.

În prezent, în evidențele ITM Sălaj există un număr de 162 carnete de muncă neridicate de către agenții economici în vederea redistribuirii acestora foștilor sau actualilor salariați. Lista cu angajatorii care nu au ridicat carnetele de muncă ale salariaților este afișată pe site-ul instituției, la adresa www.itmsalaj.ro și la sediu..

De asemenea, în gestiunea ITM Sălaj mai există 5.364 carnete de muncă neridicate de către titularii a căror activitate a încetat anterior datei de 31.12.2010.

Carnetele de muncă pot fi ridicate de către titulari sau de către angajatori de la sediul instituției, de luni până joi, între orele 08.00-16.30, respectiv vineri, între orele 08.00-14.00.

Persoanele interesate pot obține informații suplimentare cu privire la procedura de eliberare a carnetului de muncă la numărul de telefon 0260.614504 sau la adresa de e-mail [email protected] .

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *