Peste 400 de someri, consiliati de AJOFM

Peste 400 de someri, consiliati de AJOFM

Salajenii deveniti someri in urma disponibilizarilor au dreptul la servicii de preconcediere. In perioada de preaviz acordata de catre angajatori, salariatii pot participa la aceste servicii acordate de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Potrivit directorului adjunct al AJOFM Salaj, Ileana Sabau, pana acum 32 patroni au anuntat concedieri colective pentru 1682 salajeni, fiind disponibilizati efectiv 921.
Doar 10 societati au solicitat agentiei sa ofere servicii de preconcediere unor 408 persoane disponibilizate. Acestea au fost informate despre locurile de munca vacante, prevederile legislatiei in vigoare, serviciile la care au dreptul si cursurile de formare profesionala. De asemenea, au fost instruite in modalitati de cautare a unui loc de munca si s-au facut sondaje de opinie asupra lor, fiind consiliate, totodata, cu privire la masurile de combatere a somajului.
Pana acum nu sunt persoane care sa se fi angajat in urma acestor servicii, deoarece locurile de munca vacante au fost putine, dar se tine cont si de calificarea pe care o au cei disponibilizati.
Firmele in cauza sunt Oviprod Com SRL, Hacoda SRL, Transilvania Motors SRL, Regina SRL, Confectii Jibou SA, Confectia SRL Jibou, Valen Est Surduc, Micro SRL, Electrica si Confex SCM.
De serviciile de preconcediere pot beneficia, la cerere, si alte persoane amenintate de riscul de a deveni someri.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *