octombrie 3, 2022

Peste 400 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri săptămâna trecută

Foto IPJ Sălaj

În doar o săptămână, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au constatat sute de nerespectări ale legislației rutiere de către șoferii care au circulat pe drumurile Sălajului. În perioada 27 august – 2 septembrie 2021, poliţiştii au desfăşurat zilnic activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave şi menţinerea unei atitudini prudente în trafic.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 417 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de 67.180 lei.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, în același interval au fost reținute 23 de permise de conducere și au fost constatate și șase infracțiuni, trei dintre acestea fiind conducere sub influența băuturilor alcoolice.

”Pentru abateri contravenţionale grave, sancţionate de lege şi cu măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, au fost reţinute 23 de permise de conducere, dintre care 11 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, cinci pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru neacordare de prioritate pietoni, unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi unul pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la sediul poliţiei ca urmare  a producerii unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale. Totodată, în perioada de referinţă, poliţiştii au constatat şi şase infracţiuni, trei dintre acestea fiind conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Siguranţa rutieră  reprezintă o prioritate a activităţilor Biroului Rutier din perspectiva necesităţii asigurării menţinerii unui trafic rutier bazat pe respectarea reglementărilor legale  şi, implicit, a vieţii siguranţei participanţilor la trafic. Pentru a ajunge acasă în siguranţă, la cei dragi, atragem atenţia tuturor participanţilor la trafic că respectarea regulilor de circulaţie este obligatorie, poliţiştii rutieri fiind permanent la datorie”, transmit autoritățile.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.