Peste 40 de salajeni vor sa munceasca in strainatate

Salajenii sunt interesati de locurile de munca in strainatate. Desi, de obicei, cele mai multe persoane merg la munca pe alte meleaguri sezonier, pe timpul verii, acum, inca de la inceputul anului, peste 40 de salajeni si-au depus cereri la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Acum doua saptamani a fost organizat, la Zalau, un Job-Club cu aceasta tema, unde persoanele interesate au fost informate asupra locurilor de munca disponibile.
Potrivit informatiilor primite de la Florica Breban, purtatorul de cuvant al AJOFM Salaj, din ianuarie au fost depuse 42 de cereri pentru un loc de munca in tarile comunitare, majoritatea in domeniul agriculturii sau bucatar, ospatar, electrician auto, conducator auto si operator turism. Cele mai multe solicitari au fost in ianuarie – 35, in februarie fiind doar 4. Desi la Job-Clubul din aceasta luna au fost oferite 618 posturi in sase tari, cele mai multe in agricultura in Danemarca, doar trei persoane si-au depus cererile la AJOFM dupa aceasta actiune, pentru posturi in constructii, agricultura si electrician auto.
Locurile de munca in UE si in Spatiul Economic European oferite prin EURES, al carei membru este Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, sunt sigure, si se stiu, inca dinainte de a pleca, salariul si conditiile de munca ori cazare. Contractele se incheie atat pe durata determinata (de la cateva luni la un an), cat si pe durata nedeterminata.
Anul trecut, 610 salajeni au plecat la munca in Germania prin intermediul agentiei judetene.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *