Peste 30 la suta din posturile de conducere din cadrul MAI sunt acum vacante

Peste 30 la suta din posturile  de conducere din cadrul MAI  sunt acum vacante

MAI scoate la concurs 2.000 de functii de conducere

rn

Guvernul a aprobat joi memorandumul propus de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) privind scoaterea la concurs a 2.015 functii de conducere, data concursurilor urmand sa se stabileasca ulterior.
Masura vine in contextul in Politie au ramas vacante foarte multe functii de conducere, dupa pensionarile masive din vara anului trecut, cand ministrul Carmen Dan a anuntat ca se schimba regulile de pensionare. Anuntul a determinat oamenii cu vechime si, implicit, cu functii, sa se pensioneze in graba inainte de 15 septembrie 2017, data la care au intrat in vigoare noile reguli, pentru a nu pierde bani la pensie. A fost si cazul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, care a ramas practic fara aparatul de conducere, sefia fiind asigurata de atunci cu caracter interimar de Aurel Stirb.
"La nivelul unitatilor Ministerului Afacerilor Interne sunt prevazute aproximativ 12.000 de posturi de conducere, din totalul acestora fiind vacante aproximativ 3.700 de posturi. Restul functiilor vacante, neprevazute în memoramdumul aprobat în sedinta de Guvern, urmeaza sa parcurga procedurile legale de deblocare", explica MAI.
Cu alte cuvinte, s-a ajuns in situatia ca mai bine de 30 la suta din posturile de conducere din cadrul MAI sa fie vacante.

rn

Miron Stirb a fost numit a doua
oara interimar la sefia IPJ Salaj

rn

Sefului Politiei salajene, Stirb Miron Aurel, i-a fost prelungita la sfarsitul lunii martie împuternicirea ca sef al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Salaj cu inca sase luni, printr-un ordin emis de ministrul de interne Carmen Dan. Stirb a fost din toamna sef al IPJ numit prin imputernicire, in locul lui Ovidiu Dosa, care s-a pensionat anul trecut, odata cu valul de pensionari determinat de anuntul ministrului Carmen Dan privitor la schimbarea conditiilor de pensionare.
Ministerul de Interne trebuie sa organizeze concurs pentru functia de inspector sef la IPJ Salaj, sau ministrul Carmen Dan va fi obligata sa imputerniceasca o alta persoana, pentru ca un sef de inspectorat judetean nu poate fi numit pentru un al treilea mandat de interimar de sase luni.

rn

E "pustiu" la varful IPJ Salaj

rn

De altfel, la varful IPJ Salaj, inspectorul-sef Miron Stirb a ramas singur cuc. Dupa ce fostul sef al IPJ Iosif Ghiurca s-a pensionat ’nsa ’n 2015, la scurt timp dupa ce fratele sau a fost implicat ’n celebrul dosar "Mafia Pacanelelor", locul lui a fost luat de Ovidiu Dosa, care i-a avut adjuncti pe Gabriela Danciu si Miron Stirb. Anul trecut, insa, au plecat pentru o pensie buna atat Danciu, cat si Dosa. Pentru functiile celor doi nu s-au mai gasit oameni ’n IPJ Salaj. Stirb a fost avansat interimar la functia de sef de inspectorat. A ramas ’nsa singur, pentru ca nu s-au gasit doi adjuncti care sa ocupe posturile lasate vacante de Dosa si Danciu.

rn

O suma de sefi din IPJ Salaj
nu au la baza o scoala de Politie,
provenind din "sursa externa"

rn

Miron Stirb are 49 de ani si este inginer de profesie. Nu a terminat o forma de invatamant din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, insa a fost incadrat in politie din sursa externa si a facut cariera la IPJ Salaj.
De altfel, in prezent sunt foarte multi sefi cu pozitii importante in IPJ Salaj care nu au la baza o scoala absolvita in cadrul MAI, fiind incadrati din sursa externa
Alaturi de Seful IPJ, Miron Stirb, din sursa externa mai sunt Tincuta Dumuta, fosta jurnalista, care ocupa functia de sef Biroul Centru Operational; Maria Cristea, care este purtatorul de cuvant al IPJ Salaj; Chis Petru, sef Biroul Investigatii a Fraudelor; Cipleu Liviu, seful Serviciului Rutier (de profesie inginer); Zaharia Marcela, sef Biroul Comunicatii si Informatica; Ciurbe Gabriela, contabil sef Financiar Contabilitate; Chichisan Marius, sef Structura de Securitate, fost inginer la Silcotub; Sturzu Pompiliu a terminat Academia de Politie arma jandarmi, dupa care s-a transferat la politie, iar astazi este adjunctul sefului Politiei Municipiului Zalau; Seful Politiei Orasului Jibou, Boldea Horea, este de profesie inginer constructii masini si a fost si el incadrat din sursa externa.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *