septembrie 30, 2022

Peste 260 de locuri libere in clasa a IX-a

Absolventii clasei a VIII-a care nu au participat la niciuna din repartizarile anterioare, corigentii, cei care nu si-au dat testele nationale in prima sesiune sau cei care au absolvit clasa a VIII-a in anii anteriori si nu au fost admisi in clasa a IX-a pana acum si nu au implinit varsta de 18 ani pana cel tarziu in data de 11 septembrie, pot participa la cea de-a treia sesiune de admitere la liceu programata pentru perioada 5-7 septembrie. Mai sunt inca vacante peste 260 de locuri in clasa a IX-a pentru anul scolar urmator. Ei pot opta pentru unul din locurile ramase libere, dupa cum urmeaza: Grup Scolar Liviu Rebreanu Hida – 23 locuri; Grup Scolar Cserey – Goga Crasna – 39 locuri, Grup Scolar Ioachim Pop Ileanda -15 locuri; Grup Scolar Ioan Ossian Simleu Silvaniei – 37 de locuri; Grup Scolar Mihai Viteazul Zalau – 35 locuri; Grup Scolar Voievodul Gelu – 26 de locuri; Grup Scolar Argricol Nusfalau – 24 locuri; Grup scolar Industrial Sarmasag – 11 locuri; Grup Scolar Sig, specializarea Fabricarea produselor din lemn – un loc; Grup Scolar Surduc, trei locuri; Liceul Comercial Gilgau, specializarea Comert – un loc; Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau, specializarile Filologie – Franceza – opt locuri, si Filologie limba germana – noua locuri.
Un numar de 2.382 de absolventi ai clasei a VIII-a au fost admisi in clasa a IX-a dupa prima repartizare computerizata, din data de 12 iulie. 11 din cei 14 candidatii ramasi nerepartizati de calculator, pentru ca nu si-au completat suficiente optiuni pe fisa de inscriere, au fost redistribuiti vineri pe locurile ramase vacante, in cea de-a doua etapa de admitere.

Gemenii sunt repartizati impreuna la liceu
Astazi, de la ora 9.00, in incinta Colegiului National Silvania Zalau, o comisie din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj va rezolva cazurile de gemeni repartizati de computer in clasa a IX-a, la scoli sau in clase diferite. Potrivit legii, gemenii au dreptul sa studieze in aceeasi clasa. Celelalte cazuri speciale, in care, din motive medicale sau alte motive deosebite, elevii nu pot o cupa locurile pe care au fost repartizati, vor fi rezolvate in data de 6 septembrie, potrivit inspectorului scolar general al judetului Salaj. Cererile se depun in perioada 1 – 6 septembrie, la ISJ Salaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.