decembrie 9, 2022

Peste 200 de permise de conducere retinute de politisti in perioada sezonului estival

Politistii salajeni continua actiunile pentru siguranta cetatenilor, prevenirea faptelor antisociale si pentru mentinerea ordinii si linistii publice, in Sezonul Estival 2019. Peste 200 de permise de conducere au fost retinute si zeci de certificate de inmatriculare au fost retrase.

rn

in perioada 1-28 iulie a.c., Inspectoratul de Politie Judetean Salaj a actionat cu efective marite pentru siguranta cetatenilor, prevenirea faptelor antisociale si pentru mentinerea ordinii si linistii publice, pe perioada sezonului estival 2019.

rn

Astfel, in perioada de referinta, politistii au constatat 288 de infractiuni, din care 40 la regimul circulatiei rutiere, 116 contra patrimoniului (furturi, distrugeri), iar diferenta au constituit alte genuri de infractiuni.

rn

Pentru nerespectarea normelor de convietuire sociala prevazute de Legea 61/1991 republicata, oamenii legii au aplicat 358 de sanctiuni contraventionale.

rn

Pentru prevenirea accidentelor de circulatie, politistii rutieri au actionat la nivel judetean, in urma abaterilor constatate fiind aplicate 4062 de sanctiuni, din care 40 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, 1173 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, iar diferenta au constituit alte abateri (depasiri neregulamentare, neutilizarea centurii de siguranta etc.).

rn

De asemenea, au fost retinute 213 de permise de conducere (63 pentru depasirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) si 75 de certificate de inmatriculare.

rn

Pentru siguranta dumneavoastra in perioada sezonului estival, politistii va sfatuiesc:

rn

Când plecati de acasa:

rn

incercati sa creati aparenta ca se afla cineva in locuinta, prin instalarea unor dispozitive de aprindere si stingere automata a luminilor in locuinta sau colectarea frecventa a corespondentei de catre un vecin sau o persoana de incredere.

rn

Nu lasati sume mari de bani sau valori in casa.

rn

Nu postati pe retelele de socializare mesaje din care sa reiasa ca sunteti departe de casa, intrucât poate constitui o invitatie pentru hoti!

rn

Acordati o atentie sporita lucrurilor personale atunci când mergeti sa va relaxati, in timpul iesirilor la iarba verde, la piscine, stranduri sau la pescuit.

rn

Nu lasati obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere pe plaja!

rn

Pentru orice situatie care poate constitui o urgenta, apelati serviciul unic de urgenta 112!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *