octombrie 4, 2022

Peste 200 de amenzi pentru centura de siguranta

In perioada 16-22 februarie, la nivelul tarii s-a desfasurat Campania Preventiva SEATBELT, al carei scop a constat in constientizarea conducatorilor de autovehicule si a pasagerilor asupra importantei utilizarii centurii de siguranta, precum si a consecintelor nerespectarii acestei obligatii prevazuta de legislatia rutiera.
Politistii salajeni au sanctionat 205 persoane pentru neutilizarea centurii de siguranta, din care 51 erau pasageri, iar 154 conducatori auto. Totalul amenzilor depaseste 3.000 de lei. Potrivit Tincutei Dumuta, purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, conducatorii de autovehicule si persoanele care ocupa locuri prevazute prin constructie cu centuri sau dispozitive de siguranta omologate trebuie sa le poarte in timpul circulatiei pe drumurile publice. Nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza, conform legii, cu doua puncte de amenda atat pentru pasageri cat si pentru sofer si inca doua puncte de penalizare pentru sofer.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.