Peste 200.000 de persoane din etapa a II-a s-au programat deja pentru vaccinare

0
219

În perioada 15 ianuarie 2021, ora 15:00 până duminică, 17 ianuarie, ora 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale).

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, s-au programat individual direct în platformă 104.655 persoane, prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane, telefonic, prin Call Center – 29.825 de persoane, prin intermediul angajatorului – 61.447 de persoane din domenii esențiale.

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, STS recomandă cetățenilor să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.

Persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare: individual, direct în platformă, prin intermediul unui aparținător (pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar), prin intermediul direcțiilor de asistență socială.

Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

Medicul de familie cu pacienți cu afecțiuni cronice poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

Programări se pot face telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25

Pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana deține responsabilitatea legală asupra datelor declarate.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.