Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță că a fost aprobat calendarul admiterii pentru școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI.

Cererile de înscriere pentru cele 2.403 locuri disponibile se vor putea depune din 15 până în 28 februarie, la structurile de Resurse Umane aparținând inspectoratelor generale și județene.

Sunt 1.483 de locuri disponibile pentru specializarea agent de poliție, 220 de locuri specializare agent de poliție de frontieră, 400 de locuri specializare subofițeri de jandarmerie, 256 locuri specializare subofițeri de pompieri și protecție civilă și 22 locuri specializare maistru militar auto.

Evaluarea cunoștințelor va avea loc în 27 martie 2021, după ce candidații vor fi susținut testarea psihologică, proba sportivă și examinarea medicală.

În zilele următoare, pe site-urile unităților de învățământ ale MAI – Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina , Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești , precum și pe site-urile inspectoratelor generale vor fi publicate informații utile cu privire la examenele de admitere.

În funcție de specializarea aleasă (poliție, poliție de frontieră, jandarmerie, pompieri, maistru militar), persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada mai sus menționată. Documentele se depun la structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgență precum și inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră și la structurile de Resurse Umane ale inspectoratelor generale, în funcție de domiciliul sau reședința înscrisă pe cartea de identitate.

În acest an, candidații care optează pentru armă (Poliție, Jandarmerie sau Poliție de Frontieră) sunt repartizați pentru proba sportivă la 7 centre zonale, în funcție de domiciliu, indiferent de opțiune, astfel că toți candidații proveniți din județul Sălaj vor susține evaluarea performanței fizice la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

Mai multe detalii cu privire la admiterea de anul acesta în școlile MAI se găsesc pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.