Peste 160 de litri de dezinfectanți neconformi, retrași de la Spitalul Județean de Urgență Zalău

2
489

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Sălaj au retras de la utilizare, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, din martie anul trecut până în luna mai a acestui an, 161 litri de dezinfectanți de mâini şi de suprafeţe. Astfel de probleme au mai fost semnalate la spitale din Bacău, Piatra Neamț și Ilfov. Cantitatea retrasă de la spitalul sălăjean este însă între cele mai semnificative.

Datele sunt confirmate și de un raport al Ministerului Sănătății.

La nivel național, peste 400 de litri de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe au fost retraşi din unităţile sanitare în perioada martie 2020 – mai 2021, au anunțat oficialii instituției.

„Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a cerut Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii să solicite direcţiilor de sănătate publică să precizeze cantităţile de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe retrase din unităţile sanitare pentru perioada martie 2020 – mai 2021”, precizează reprezentanții ministerului.

Dezinfectanți de mâini şi de suprafeţe au mai fost retrași de la utilizare de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău – 45 de litri, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău – 200 de litri, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina” Ilfov – 1,2 litri, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – 2,5 litri.

Motivul pentru care produsul biocid Bioxeco 5S a fost retras de la utilizare la Spitalul Județean de Urgență Zalău a fost că eticheta nu era tradusă în limba română şi nu avea toate elementele de identificare impuse de legislaţia naţională. Produsul figurează pe lista biocidelor care aveau avize emise de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

2 COMENTARII

  1. Că parcă au fost confirmi cândva dezinfectanți! Nici vorba! Ce se mai aude cu dosarul Hexifarma? Nimic! L-au executat pe administratorul societății și cam atât ! In rest infecțiile nasocomiale ….trăiască!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.