februarie 5, 2023

Peste 16 miliarde de lei vechi vor fi investite in Padurea Parc

Prin luna august a acestui an, zalauanii vor putea sa se plimbe si sa se relaxeze pe aleile din Padurea Parc Bradet. Cel putin asa promit autoritatile locale care au desemnat deja constructorul ce se va ocupa de amenajarea celor aproape 20 de hectare de padure, situate de o parte si de alta a drumului european 81, la intrarea in municipiu dinspre Cluj.
“Lucrarile sunt executate de catre SC Prolotus Criseni, care a primit ordinul de incepere a lucrarilor in 10 noiembrie 2008, termenul de executie fiind de 8 luni. In momentul de fata, lucrarile sunt sistate urmand a fi reluate odata cu imbunatatirea vremii”, ne-a declarat Manuela Ghiurutan, purtatoarea de cuvant a Primariei Zalau. Totodata, potrivit declaratiilor sale, costul total al investitiei este de 1.628.194 lei (peste 16 miliarde in lei vechi), 90% din costuri fiind suportate din bugetul de stat, iar restul de 10% din vistieria locala.
Scopul proiectului este de a transforma padurea Bradet in zona de agrement prin amenajarea de alei, patru spatii de joaca pentru copii si cismele. De asemenea, se intentioneaza ca in zona sa fie realizate lucrari pentru sistemul de iluminat public si construirea de zone unde adultii, dar si copiii, sa poata practica diferite activitati sportive. La intrarea in parc va fi construita o fantana arteziana, iar intreaga zona va fi imprejmuita si vor fi amplasate banci, toalete ecologice si cosuri de gunoi.
Administratia zalauana a facut primele demersuri in acest sens inca din 2005, eforturile sale fiind ingreunate de lipsa fondurilor necesare realizarii unor lucrari de mare anvergura.
De abia in cursul anului trecut, prin intermediul “Programului national de tmbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi”, proiectul edililor din Zalau a primit si finantare, fiind, la acea vreme cel mai complex proiect din cele 97 depuse prin acest program.
Potrivit proiectului, doar pe 4,82% din suprafata totala a parcului vor fi amenajate constructii, iar in rest se va pastra aspectul de padure, urmand a fi realizate doar actiuni de igienizare in vederea punerii in valoare a speciilor vegetale. “Optiunea beneficiarului si a proiectantilor a fost de a aduce cat mai putine modificari spatiului existent, iar acele lucrari care se vor face vor respecta intrutotul aspectul si peisajul forestier al parcului”, a mai adaugat Manuela Ghiurutan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut