Peste 150 de sălăjeni au ajuns la UPU cu infecții respiratorii

Crește semnificativ numărul sălăjenilor care ajung la medic cu infecții respiratorii. În perioada 3 ianuarie – 8 ianuarie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău s-au prezentat, în total, 1.026 pacienți, iar cele mai frecvente cazuri au fost ale persoanelor cu infecții respiratorii.

Astfel, 155 de sălăjeni cu pneumonie, viroze respiratorii sau cazuri asociate gripei au cerut ajutor la Urgențe. Alte situații pentru care oamenii au apelat la UPU au fost plăgi, fracturi, traumatisme, entorse, contuzii, gastrită, gastroduodenită, enterocolită, gastro-enterocolită, hipertensiune arterială.

Numărul cazurilor din ultima săptămână este aproximativ egal cu cel din perioada 28 decembrie–2 ianuarie, când s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău 1.034 pacienți. Doar că în acest interval predominante au fost problemele de natură digestivă, precum gastrită, gastroduodenită, enterocolită, gastro-enterocolită (205 cazuri), urmate de plăgi, fracturi, traumatisme, entorse, contuzii (138 de cazuri), numărul celor cu infecții respiratorii care au ajuns la UPU fiind de 118.

De menționat însă că numărul sălăjenilor care au ajuns în ultima perioadă la centrele de permanență sau la medicii de familie cu probleme respiratorii este și mai mare, depășind deja o mie de persoane.

În colectivități, pentru a limita numărul de îmbolnăviri, părinții sunt sfătuiți să ducă la medic copiii bolnavi și să nu-i trimită la școală sau la grădiniță.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *