Peste 111 metri cubi de material lemnos, fără provenineță legală, în valoare de 43.791 de lei, confiscați de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Picicol în acțiune.

În perioada 18 – 19 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat acțiuni pe raza de competență a Secției nr. 4 Poliție Rurală Jibou pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul depozitării, expedierii, circulației și comercializării materialului lemnos.

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată și controlată o societate comercială și au fost efectuate opt controale pe linia transportului de material lemnos. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, polițiștii sălăjeni au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea faptică a 104,95 de metri cubi de lemn rotund, de esență fag și confiscarea valorică a 6,46 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 43.791 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au solicitat Comisiei de Atestare a Operatorilor Economici pentru Lucrări de Exploatare Forestieră, retragerea certificatului de atestare, unui operator economic atestat pentru lucrări de exploatări forestiere.