Peste 1.500 de oameni s-au adunat in satul Lemniu la editia a XVI-a a Sarbatorii Rusaliilor

Peste 1.500 de oameni s-au adunat in satul Lemniu la editia a XVI-a a Sarbatorii Rusaliilor

De la fotbal si volei la momente de emotie oferite de copii si spectacole de cantece si dansuri au facut duminica la Lemniu atmosfera de mare sarbatoare

rn

Duminica, in satul Lemniu a avut loc Sarbatoarea Rusaliilor, care este la a 16-a editie. Un eveniment ce are ca obiectiv reconstruirea si pastrarea traditiilor stravechi, dar si apropierea oamenilor din comunitate.
Programul sarbatorii a inceput de dimineata cu un campionat de fotbal si un campionat de volei. La campionatul de fotbal s-au inscris 10 echipe, inclusiv din alte judete, iar la volei au concurat 5 echipe. Dupa o zi plina de dueluri, la fotbal s-a impus echipa Cormenis 1, locul doi a revenit echipei Cormenis 2, iar pe locul 3 s-a clasat echipa satului Lemniu. La volei, echipa gazda, echipa satului Lemniu, a reusit sa se impuna in fata echipelor din Jibou si din Zalau. Lemniu a obtinut locul 1, Zalaul a obtinut locul 2 si echipa din Jibou locul 3.
Un moment plin de emotie si de traditii a fost serbarea "Cununa Secerisului", organizata de Parohia Ortodoxa Lemniu, preot paroh Vasile Muresan. La aceasta serbare au participat prescolari si scolari din comuna, care au cantat cantece si au recitat poezii, sustinuti de profesori. Momentul a fost foarte emotionant, iar la sfarsitul acestuia preotul Vasile Muresan a tinut sa aminteasca oamenilor ca aceasta sarbatoare este una importanta mai ales prin prisma faptului ca aduna comunitatea si o intareste. Copiii au fost aplaudati si apreciati de intreaga comunitate.
Peste 1.500 de persoane au fost martore la un eveniment organizat ca la carte, desi satul Lemniu, care se afla la 60 de kilometri de Zalau, este o comunitate mica.
Participantii la Sarbatoarea Rusaliilor organizata la Lemniu au avut parte si de un spectacol artistic extraordinar. Au cantat pana la miezul noptii Maria Dan si Corina Horincar, din Baia Mare, acompaniate de formatia Dan Danut. O surpriza a fost si prezenta tinerei talentate Roxana Darjan, care la doar 18 ani a reusit sa destinda atmosfera cu cantece folclorice atent alese. Programul artistic a fost unu foarte diversificat; au avut loc si un spectacol de dansuri populare oferit de Ansamblul de dansuri populare al copiilor din comuna, dar si un spectacol de dansuri sportive oferit de Clubul Mediomonte din Baia Sprie, Maramures, unde sunt inscrisi si copii din comunitatea salajeana.
Sarbatoarea Rusaliilor, a avut prima editie in anul 2002 si de atunci se organizeaza an de an in centrul satului Lemniu.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *