Peste 1.000 de donatori salajeni in campania E.ON

5.000 de litri, in cinci judete
Campania “Picatura cu picatura sangele tau, secunda cu secunda viata mea”, organizata de Grupului Ziaristilor Donatori de Sange Maramures si sustinuta de Grupul E.ON, in calitate de sponsor principal, s-a incheiat cu recoltarea a peste 5.000 de litri, de la mai mult de 11.000 de donatori, se arata intr-un comunicat de presa al grupului.
Prin organizarea acestei actiuni, a fost acoperit necesarul de sange in cinci judete din nord-vestul Romaniei, printre care si Salajul. “Campania demarata in urma cu trei luni si-a atins scopurile propuse, si anume refacerea rezervelor de sange din spitalele din nord-vestul tarii, dar mai ales sensibilizarea populatiei cu privire la problema deficitului de sange”, sustin reprezentantii sponsorului.
Intre cele cinci judete cuprinse in aceasta campanie, Salajul figureaza cu cel mai mic numar de donatori. Daca in Mures, actiunea a mobilizat peste 4.000 de persoane, din Salaj au donat sange doar 1.142. Totusi, cantitatea donata de catre acestia a acoperit aproape integral necesarul in cele trei luni in care s-a derulat campania.
“Rezultatele obtinute sunt remarcabile si reprezinta o dovada clara a faptului ca oamenii devin mai receptivi, inteleg mesajul campaniei, si, mai mult, actioneaza in spiritul unei adevarate solidaritati umane cu cei aflati in suferinta. Au inteles ca o picatura din sangele donat poate salva o viata, viata celui de langa noi”, declara Marc-Daniel Buck, director general adjunct al E.ON Romania.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *