noiembrie 29, 2022

Personalul medical nu va mai fi angajat de spitale. Concursurile se vor organiza in centre regionale

Foarte curand, spitalele si toate toate unitatile sanitare de stat nu vor mai putea organiza concursuri pentru angajarea de asistenti medicali. Spitalele vor raporta posturile disponibile pe care doresc sa le ocupe, iar directiile de sanatate publice vor organiza, trimestrial, in opt centre regionale in intreaga tara, concursuri de angajare, potrivit hotnews.ro.
Ministrul Sorina Pintea a precizat ca metodologia privind promovarea meritocratiei in angajarea personalului medical va fi publicata miercuri, subliniind ca prin proiect vor fi eliminate problemele privind coruptia in randul angajarilor din spitale.
Astfel, examenele si concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de medic, asistenti medicali, personal medical si alt personal cu studii superioare se vor organiza o data pe trimestru in opt centre regionale de concurs.
Sorina Pintea a declarat ca Directiile de Sanatate Publica vor fi responsabile cu organizarea comisiei regionale de concurs pentru fiecare dintre cele opt regiuni: "Concursurile se desfasoara in ultima luna a fiecarui trimestru la o data care va fi stabilita de DSP si publicata pe pagina de internet, fiecare unitate sanitara cu personalitate juridica va transmite la sediul DSP in care e centrul regional, lista cu posturile vacante de medici, asistenti medicali, chimisti, biologi, farmacisti pe locuri de munca, grade, trepte, specialitati si profile".
Sorina Pintea a mai explicat ca Ministerul Sanatatii va elabora intre 1.500 si 2.000 de subiecte din care vor fi extrase, in ziua concursului, 40 in contextul sustinerii examenului.
"Daca doriti sa angajati asistenti medicali, trimiteti listele cu posturi vacante centrului regional care, pe site-ul propriu, va publica inclusiv subiectele, intre 1.500 si 2.000 de subiecte, teste grila. Comisia de concurs va fi constituita cu o zi inaintea examenului, va trage la sorti 40 de subiecte din cele 1.500, 2.000. Urmeaza apoi proba orala pentru care se va lua acordul de inregistrare video-audio, pentru medici la fel, pentru ca stiti foarte bine, au fost foarte multe discutii in spatiul public, asteptam propuneri de la manageri de la sindicate", a mai precizat ministrul.
Sorina Pintea a precizat ca metodologia se bazeaza pe actele normative existente: "Cred ca va fi un mare pas inainte. (…) Se va aplica pentru toate spitalele", a mai spus ministrul Sanatatii.
Toate aceste schimbari vor intra in vigoare in urmatoarele luni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *