Personalul auxiliar din justitie, in greva de avertisment

Personalul auxiliar din justitie a intrat in greva de avertisment, luni, cu oprirea activitatii timp de doua ore, incepand cu ora 10.00, principalul motiv de nemultumire fiind faptul ca nu s-a pus in aplicare contractul colectiv de munca negociat in decembrie anul trecut cu Ministerul Justitiei. Protestarii au inceput sa se adune in fata Curtii de Apel Bucuresti.
Federatia Nationala Sindicala “Projust” a anuntat joi, ca, luni, va declansa o greva de avertisment cu oprirea activitatii timp de doua ore, in acest sens fiind trimisa o adresa si Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC). Totodata, personalul auxiliar al instantelor afiliat la Federatia Nationala Sindicala “Justitia” (FNSJ) a anuntat ca intra in greva de avertisment luni, intre orele 10.00-12.00, “in spirit de solidaritate” cu sindicalistii din Projust.
Protestele personalului auxiliar au inceput in urma cu o luna, principalul motiv de nemultumire fiind faptul ca nu s-a pus in aplicare contractul colectiv de munca negociat in decembrie anul trecut cu Ministerul Justitiei. Alte motive de nemultumire erau legate de neplata drepturilor salariale restante. Personalul auxiliar de la judecatoriile sectoarelor 1, 2, 3 si de la Tribunalul Bucuresti au blocat, miercuri, activitatea instantelor, arhivele si registraturile fiind inchise si sedintele de judecata suspendate pe parcursul a aproximativ trei ore, in timp ce la Judecatoria sectorului 4 si la Curtea de Apel Bucuresti o parte dintre angajati au lipsit de la munca in semn de protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *