Persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi din nou de COVID

0
1364

Persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi din nou de coronavirus, atrag atenția reprezentanții Mninisterului Sănătății, care recomandă, și după imunizare, respectarea cu strictețe a regulilor de igienă și a celor de distanțare fizică.

Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolii din SUA (CDC), reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă, deși cazurile sunt rare. Un studiu realizat de către agenția guvernamentală Public Health England (UK) în perioada iunie-noiembrie 2020 în rândul angajaților din sistemul de sănătate, arată că anticorpii rezultați în urma bolii oferă protecție, scăzând riscul de reinfectare cu 83%, pentru o perioadă de cel puțin 5 luni. Din eșantionul de 20.000 de persoane, doar 44 au reprezentat cazuri posibile/probabile de reinfectare. Organizația Mondială a Sănătății precizează că rapoartele preliminare din Africa de Sud arată faptul că și cei care au fost anterior infectați cu coronavirus se pot reinfecta cu tulpinile noi ale virusului. Cu toate acestea, încă se mai fac investigații cu privire la aceste reinfectări, pentru a detecta dacă sunt mai frecvente decât reinfectările cu tulpinile anterioare ale SARS-CoV-2.

Cât despre noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie, Ministerul Sănătății confirmă faptul că aceasta este mai periculoasă pentru că este mai contagioasă, în primul rând.

„Una dintre cele trei tulpini noi circulante ale virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită pentru prima dată în decembrie 2020 în Marea Britanie și este denumită B.1.1.7 (VOC 202012/01). Din cauza faptului că s-ar putea transmite mai ușor decât alte variante, aceasta poate conduce la un număr mai ridicat de infectări. De asemenea, date preliminare din Marea Britanie sugerează că infecția cu B.1.1.7 ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces. De aceea este important să respectăm în continuare regulile de distanțare și igienă pentru a împiedica răspândirea acestei tulpini a virusului. Riscul principal al acestei noi variante rezultă din faptul că se poate transmite mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mai repede. Această tulpină poate determina apariția unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult sistemul de sănătate”, spun reprezentanții ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.