decembrie 2, 2022

Persoanele fizice care vand masini rulate cumparate din strainatate ar putea plati impozit

Premierul Emil Boc a afirmat, joi, ca va cere minstrului Finantelor si celui al Mediului sa faca o evaluare in ceea ce priveste vanzarea masinilor cumparate in nume personal si care ulterior sunt vandute de propietari, pentru ca este incorect ca acestia sa se sustraga de la plata impozitului.
Premierul a fost intrebat de unul dintre participantii la conferinta Mediafax Talks about Auto Industry daca are in vedere limitarea vazarilor de autoturisme second-hand cumparate din strainatate in regim individual, ca dupa aceea sa fie revandute cu scopul obtinerii de profit. “Am sa cer o evaluare la Ministerul Mediului si la Ministerul Finantelor pentru a putea preveni asemenea abuzuri. Mi se pare complet nefiresc sa se sustraga de la plata impozitelor si a taxelor catre stat o persoana care face dintr-o asemenea activitate una de comert generalizata si nu una care tine de folos individual. E drepul fiecaruia sa-si aduca o masina, dar in conditiile in care se transforma dintr-un act individual intr-un act de comert trebuie sa fie platitor de impozite si taxe catre statul roman,” a spus Boc.
Premierul a transmis secretarului de stat in Ministerul Mediului Dan Carlan, prezent in sala, sa il informeze pe ministrul Nicolae Nemirschi despre aceasta problema. “Eu o sa discut chiar azi cu ministrul Finantelor, sa isi spuna un punct de vedere, continuat Boc. El a precizat ca o situatie similara se petrece si in domeniul constructiilor. “O asemenea discutie a existat si in privinta domeniului constructiilor. Una este sa-ti construiesi o casa, o vila, si una este cand iti construiesti cinci sute de apartamente pe care le vinzi dupa aceea in regim individual fara sa platesti niciun impozit sau taxe catere statul roman”, a afirmat Boc. Premierul a subliniat ca trebuie gasit un echilibru in ceea ce priveste depasirea cadrului personal si al familiei, ceea ce transforma un act individual intr-unul de comert.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *