Persoanele aflate în carantină și în izolare pot vota în 6 decembrie cu urna mobilă

2
133

Alegerile parlamentare sunt programate duminică, 6 decembrie, dată la care românii cu drept de vot sunt așteptați la urne să-i aleagă pe deputații și senatorii din Parlamentul României pentru următorii 4 ani de zile. Alegerile parlamentare se vor desfășura în condiții speciale, impuse de starea epidemiologică actuală.

Autoritățile garantează că în 6 decembrie vor fi respectate toate măsurile de siguranță.

În acest moment, în jur de 130.000 români sunt fie internați în spital, fie izolați la domiciliu timp de 14 zile astfel că mersul la vot, în cazul lor, nu este o opțiune posibilă. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că a prevăzut o procedură specială pentru buna desfășurare a votului și în cazul acestor presoane. Procedura prevede că persoanele aflate în izolare pot face cerere online pentru urna mobilă, procedură similară și în cazul persoanelor care nu se pot deplasa la vot pe motiv de boală.

„Avem în fiecare secție urnă mobilă, astefl încât toți să poată să voteze. Există posibilitatea să facă cerere pe site-ul AEP”, a declarat Florin Mitulețu, președintele AEP.

Direcțiile de Sănătate Publică din toate județele urmează să trimită către birourile electorale listele cu persoane carantinate sau izolate pentru fiecare localitate în parte. Astfel, cei care nu pot ieși din casă sau sunt internați în spital trebuie să depună cerere semnată electronic, alături de decizia DSP privind diagnosticul și măsurile de izolare. Documentele se depun până în 5 decembrie, cu o zi înaintea alegerilor.

Procedura de vot cu urna mobilă va respecta toate regulile sanitare și măsurile de siguranță impuse de lege în situația pandemică actuală, spun autoritățile.

Klaus Iohannis, președintele României, a îndeamnat românii să meargă la vot. „Indiferent dacă trăiți într-un oraș care are o incidență mică sau este carantinat, toată lumea are același drept să meargă la vot, are exact aceleași posibilități. Sunt convins că nu va fi nici o piedică pentru absolut nimeni. Fiecare român care va dori să voteze, și sper să o facă cât mai mulți, va putea să o facă în siguranță”, a afirmat șeful statului.

2 COMENTARII

  1. Presedintele si prim-Ministru anul acesta sa ocupat in exclusivitate numai de ALEGERI si nimic altceva ! pentru popor ! au mai incercat ceva ! sa invete pe doctori cum sa faca injectie !

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.