Permise de conducere gratuite în Ungaria

Autoritățile din Ungaria au decis să ofere permise de conducere gratuit cetățenilor săi, în baza unui program de formare a șoferilor. Decizia vine ca urmare a lipsei acute de personal în sectorul transporturilor, atât în cel de mărfuri, cât și în cel de persoane.

Programul primește de la stat o finanțare de 1,7 miliarde de forinți, echivalentul a 4,32 de milioane de euro și va permite acordarea de 1.000 de permise de conducere. Ungaria speră ca această inițiativă să aducă mai mulți șoferi profesioniști în acest sector, având în vedere că în prezent există un deficit masiv de specialiști, potrivit Digi24.

Permisele auto se vor acorda gratuit persoanelor care sunt inactive pe piaţa muncii sau care se află în căutarea unui job, dar şi celor care au deja un loc de muncă, dar vor să-și schimbe meseria. De asemenea, programul ajută cetățenii să îşi găsească un loc de muncă prin încheierea de acorduri de cooperare cu angajatorii parteneri care garantează angajarea participanţilor admişi la examen pentru cel puţin 12 luni.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *