Performanțe de excepție pentru sportivii de la CS Dani-San Zalău la Campionatul Național de Karate-Do Shotokan de la Târgu Secuiesc

La Sala Polivalentă din Târgu Secuiesc, județul Covasna, s-a desfășurat, în perioada 17-19 noiembrie Campionatul Național de Karate-Do Shotokan W.S.F. Au participat peste 200 de sportivi de la 18 cluburi de profil din țară, și au luptat pe categorii de vârsă la probe de Kumite, individual și pe echipe.

Au dat dovadă de tehnică în luptă, șlefuită prin ,,caracter, disciplină și curaj “ și un număr de 16 sportivi legitimați în cadrul CS Dani-San Zalău, toți medaliați la probele desfășurate. În cadrul campionatului, sportivii zălăuani au obținut la secțiunea I un număr de 46 de medalii, dintre care 33 de aur, 10 de argint și 3 de bronz, iar la secțiunea a II-a competiției, 16 medalii de aur, 15 medalii de argint și 8 medalii de bronz.

,, Am profitat de acest moment să începem drumul competițional si cu cei mai mici karateka ai clubului. Dacă cei mai mici dintre sportivii noștri au reușit să urce pe podium provocându-mi o reală mulțumire, cadeții și seniorii au avut o evoluție remarcabilă, finalele fiind disputate de multe ori între sportivii clubului“, a precizat sensei Dan Chiș.

Printre performanțele recente ale sportivilor amintim Campionatul European de Karate-Do W.S.F Bulgaria, unde lotul format din cei 8 sportivi zălăuani participanți a obținut 5 medalii de aur, 4 medalii de argint și 11 medalii de bronz. Copiii, cadeții și seniorii legitimați în cadrul clubului au avut rezultate notabile și anii trecuți, fiind nelipsiți de pe podiumurile competițiilor de profil, desfășurate atât în țară cât și în străinătate.

Cel care croiește și educă caractere este sensei Dan Lucian Chiș, sportiv de performanță, antrenor al CS Dani-San Zalău și cadru M.A.I., respectiv plutonier adjutant șef la grupa Antiterorist în Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj. Este practicant al karate-ului de peste 3 decenii, în tot acest timp îmbinând, cu pricepere și îndemânare, calitățile de sportiv și antrenor. În 1998, Dan Chiș a obținut centura neagră 1 DAN, actualmente deținând centura neagră 5 DAN Shotokan, iar de-atunci încoace titlurile de campion s-au ținut lanț în palmaresul acestuia. Este multiplu campion național (2023), european (2015, 2016, 2018, 2022, 2023) și mondial (2016) la proba de Kata individual și Kumite, iar printre cele mai importante realizări sunt Locul I Kata individual în cadrul Campionatului Mondial de Karate-Do Shotokan W.S.F. Polonia ediția 2016, Loc I Kata individual Masters la Campionatul European de Karate-Do W.S.F Bulgaria la edițiile din anii 2022 și 2023, precum și Loc I Kata individual Seniori din cadrul Campionatul Național de Karate-Do W.S.F, din Târgu Secuiesc, Covasna, ediția 2023.

,,Îmi aduc aminte cu plăcere de faptul că primul meu kimono mi l-am croit singur dintr-un cearșaf gros, din acela cum aveau bunicii. L-am luat de la bunica mea, explicându-i că practic un sport la liceu, pentru care îmi trebuiau haine albe. Practic artele marțiale din anul 1989 și nu știu dacă am ales eu karate-ul sau karate-ul m-a ales pe mine dar cert este faptul că, odată intrat în dojo, alături de copii, sunt în elementul meu. Făcând o retrospectivă a lucrurilor, îmi dau seama că motto-ul clubului la care țin mult și ideea de educație a copiilor, disciplinarea fizicului și a mentalului, precum și o formare a unui caracter puternic au fost principiile care m-au urmărit toată viața, și pe care încerc să le transmit și elevilor mei. Educație, Disciplină, Caracter – doar perseverând vor putea să își modeleze și să-și disciplineze personalitatea, formându-se puternici, devenind astfel capabili șă își ducă visurile până la capăt “, spune sensei.

În ceea ce privește palmaresul clubului, încă de la înființarea sa, în anul 2009, și până în prezent, sportivii insuflați de dorința de perfecționare continuă și de a fi cei mai buni au acumulat mai multe titluri de campioni naționali, europeni și mondiali, aducând o tolbă plină cu medalii comunității noastre: în anul 2019 – Campionatul Național de Karate-Do WSF (9 sportivi): loc I- 13, loc II- 5, loc III- 7; Campionatul Mondial de Karate-do WSF, București (7 sportivi): loc I- 7, loc II- 4, loc III- 10; Campionatul European de Karate-do WSF, Macedonia, (5 sportivi): loc I- 3, loc II- 4, loc III- 6; 2021 – Campionatul Național de karate-do WSF, Rm. Vâlcea ( 8 sportivi): loc I- 13, loc II- 6, loc III- 15; Cupa României la Karate-do WSF( 4 sportivi): loc I- 10, loc II- 8, loc III- 4; 2022 – Campionatul Național de Karate-Do WSF ( 7 sportivi): loc I- 7, loc II- 9, loc III- 7; Campionatul European de Karate-do WSF, Bulgaria ( 5 sportivi): loc I- 5, loc II- 1, loc III- 1; 2023 – Campionat European de Karate-do WSF, Bulgaria (8 sportivi) loc I- 5, loc II- 4, loc III- 11; Campionatul National de Karate-do WSF ( 16 sportivi): Secțiunea I: loc I- 16, loc II- 15, loc III- 8 ; Secțiunea II ( 16 sportivi): loc I- 16, loc II- 15, loc III- 8.

,,Ca și obiective de viitor, în anul care urmează avem de punctat Campionatul Național de Karate care se va desfășura undeva în luna aprilie, Campionatul European din Bulgaria, Kranevo din luna mai și, bineînțeles, Mondialul care va avea loc la Budapesta în luna octombrie. Am încredere în sportivii mei cum am avut și până acum și sunt convins că timpul investit se va transforma și de această dată în aur”, a concluzionat Dan Chiș.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *