octombrie 4, 2022

Pentru utilitatile blocului ANL Simleu, Primaria nu a cerut acordul Ministerului Apararii

Primaria orasului Simleu Silvaniei va insista, in acest an, pe finalizarea a doua blocuri ANL, destinate familiilor tinere. Primul imobil se afla, deja, in faza inaintata de constructie, pe strada Mihail Sadoveanu si ar trebui definitivat in perioada imediat urmatoare.
Potrivit proiectului, pe aceasta strada, simleuanii vor avea la dispozitie, in aceasta primavara, 24 de apartamente, din care 12 apartamente vor fi cu o camera, iar alte 12 cu doua camere. Investitia de 2,3 milioane de lei este asigurata de ANL, contributia locala urmand sa se regaseasca in racordarea blocului la retelele de utilitati.
La acest capitol (racordarea de utilitati) insa, reprezentantii primariei afirma ca intampina greutati deoarece unitatea militara refuza sa puna la dispozitia autoritatilor o portiune de teren. “Unitatea militara a primit in administrare o suprafata de teren, proprietate a statului roman, iar acum ne acuza de violarea proprietatii deoarece vrem sa facem, in zona, racordarea ANL-ului la utilitati. Probabil ca asa inteleg reprezentantii armatei comunicarea interinstitutionala”, a precizat primarul Simleului, Septimiu Turcas.
Potrivit declaratiilor sale, statutul juridic al terenului va fi rezolvat in urmatoarea sedinta de consiliu local cand executivul primariei va propune ca terenul sa treaca in administrarea administratiei locale. “Le vom lasa in administrare (unitatii militare n.n.) doar terenul de sub cladirile Caminului Garnizoanei si a fostei popote. In privinta ultimei cladiri intentionam sa o luam si pe aceasta in administrarea primariei pentru ca nu mai este folosita de aproximativ 15 ani si am luat legatura deja cu reprezentanti ai Ministerului Apararii pentru a rezolva acest aspect”, a mai spus {urcas.
Pe de alta parte, colonelul Onisor Carcu, comandantul Unitatii Militare 01468 Simleu, infirma declaratiile lui Septimiu Turcas si declara ca primaria nu a facut nici o cerere oficiala catre Ministerul Apararii pentru a putea efectua lucrari in zona. In ceea ce priveste cladirea popotei, colonelul Carcu il contrazice din nou pe primarul Simleului : “Popota nu este folosita din anul 2000, si nu de 15 ani cum spune domnul Turcas, iar primaria nu poate lua in administrare acest spatiu pana cand nu va exista o ordonata guvernamentala in acest sens”. Mai mult, Onisor Carcu a mai spus ca pentru imobilul fostei popote exista deja un plan de reabilitare, realizat de angajatii Ministerul Apararii, iar cladirea ar putea deveni camin pentru cadrele unitatii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.