octombrie 4, 2022

Pentru Salaj, anul 2018 arata binisor vazut din stanga, este un dezastru privit din dreapta, pentru maghiari este asa si-asa, iar pentru cei apolitici nu-i nicicum

Daca inca sunteti nedumeriti cum a fost anul 2018 pentru dumneavoastra, va lamurim cu ajutorul liderilor politici salajeni, ca de aceea sunt lideri, sa stie si sa faca pentru toata comunitatea.

rn

Le-am pus doua intrebari, aceleasi pentru fiecare. Si am aflat ca totul e chestiune de optica… politica. Ne-a fost bine sau ne-a fost rau, in functie de unghiul de vedere. Daca nu sunteti simpatizant al niciunui partid, aveti ghinion, veti ramane in ceata.

rn

1. Ce a însemnat anul 2018, an in care guvernul a fost huiduit zi de zi, an marcat proteste, de promisiuni neîndeplinite, an in care am avut parte de o Românie dezbinata?

rn

2. Ati reusit sa aduceti in 2018 un plus pentru a petici din marile neajunsuri cu care se confrunta Salajul – lipsa infrastructurii rutiere, lipsa locuri de munca si emigrarea fortei de munca?

rn

PNL Salaj spune ca a fost anul luptei lui Dragnea impotriva Justitiei si anul haosului economic

rn

Deputatul PNL Lucian Bode, presedintele PNL Salaj, presedinte al Comisiei de transport si infrastructura a Camerei Deputatilor
1. "Si în anul 2018, Guvernarea PSD – ALDE a înselat asteptarile românilor. A fost un an haotic pentru întreaga economie, un an în care, la fel ca în 2017, a primat batalia lui Dragnea împotriva justitiei. Este trist când constatam ca singura preocupare a PSD a constat în îngenuncherea institutiilor din domeniul justitiei pentru a sluji unui scop personal a lui Dragnea – protectia în fata legii. A fost un an în care acest guvern nu a excelat la niciun capitol esential pentru bunastarea românilor – investitii publice putine, inflatie mare, care a erodat puterea de cumparare a românilor, grad de absorbtie a fondurilor europene scazut.
PNL a uzat de toate pârghiile constitutionale si regulamentare pentru a stopa asaltul PSD asupra institutiilor statului – am blocat legi neconstitutionale, am depus motiuni simple si de cenzura, am contestat de la tribuna Parlamentului derapajele guvernarii patronate de Dragnea. PNL a fost cel mai activ partid de opozitie si va continua si în anul 2019 sa faca opozitie PSD-ului, care sunt convins ca va relua practicile care l-au consacrat în anul 2018 ca un partid nociv si abuziv în relatia cu cetatenii si cu partenerii institutionali, fie ei interni sau externi", ne-a transmis deputaul PNL Lucian Bode.
2. "În ceea ce priveste mandatul meu de parlamentar încredintat de salajeni în anul 2016, acum, la jumatate de legislatura, pot sa va spun ca am avut ca principala preocupare interesul celor care m-au trimis prin votul lor în Parlament. În ceea ce priveste infrastructura de transport, am afirmat si voi afirma cu tarie ca sansa la dezvoltare a judetului nostru ramâne definitivarea Autostrazii Transilvania si a centurii ocolitoare a Zalaului. Doua proiecte majore, care au constituit obiective de finantare propuse de catre mine în cadrul dezbaterii Bugetului de stat. Nu m-am limitat doar la acest gen de actiune parlamentara si am adus acest subiect în discutie ori de câte ori am avut ocazia în cadrul dezbaterilor organizate în Comisia pentru transporturi si Infrastructura în prezenta conducerii CNAIR si a reprezentantilor Ministerului Transporturilor. Lucrurile se misca în continuare prea greu în acest sector al infrastructurii de transport si am sanctionat inertia responsabililor din CNAIR si minister cu gestionarea acestui domeniu. Blocajele sunt prea multe, iar rabdarea românilor a atins limita de sus.
Judetul nostru sufera enorm din cauza lipsei investitiilor. Faptul ca ne pleaca tinerii este o realitate care poate fi stopata prin promovarea de politici guvernamentale atractive pentru mediul de afaceri. Astfel, alaturi de colegii mei liberali, am initiat mai multe propuneri legislative destinate stimularii mediului privat. Am propus acordarea de bonusuri pentru angajati care sa fie scutite de impozitul pe profit, astfel ca angajatorii afectati de o acuta lipsa de forta de munca sa isi poata fideliza angajatii. Am propus ca microîntreprinderile sa fie libere sa opteze asupra tipului de impozit, am propus eliminarea supra-accizei la carburanti. De asemenea, ne-am opus aberatiilor acestei guvernari si am propus eliminarea impozitarii contractelor de munca part-time. Toate aceste initiative au fost rezultatul consultarii cu mediul de afaceri, care este pus la zid în continuare de guvernarea PSD-ALDE.
Vom continua sa fim în permanenta de partea antreprenorilor corecti, care respecta munca si omul, si vom avea initiative similare, pentru ca doar prin sprijinirea initiativei private, o tara se dezvolta, iar cetatenii sai prospera", ne spune presedinte PNL Salaj, Lucian Bode.

rn

PSD Salaj constata ca politicienii de azi nu se ridica
nici macar la nivelul genunchilor politicienilor din 1918

rn

Deputatul PSD Iuliu Nosa, presedinte executiv al PSD Salaj, vicepresedinte al Comisiei buget – finante a Camerei Deputatilor
1. "La inceputul anului, intr-o emisiune televizata la un post local, declaram ca imi doresc ca noi, romanii, in Anul Centenarului, sa reusim sa ne ridicam cel putin la nivelul genunchilor oamenilor politici din 1918. Din pacate, acum, la sfarsit de an, trebuie sa recunosc si sa recunoastem ca nu am reusit, noi, oamenii politici ai anului 2018, sa facem acest lucru. Sper insa sa realizam ca disputa politica este una, iar interesul tarii este mult mai important", spune presedintele executiv al PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa.
2. "Din fericire, Salajul este unul dintre judetele cu rata somajului printre cele mai scazute din tara. Infrastructura, in ceea ce priveste drumurile judetene si drumurile nationale, este la un nivel acceptabil. Din motive ce nu tin de Parlament, Autostrada Transilvania nu a "evoluat" pe teritoriul judetului Salaj, iar toata activitatea mea parlamentara s-a axat pe sustinerea programului de guvernare si sunt convins ca multi salajeni au simtit plusul pe care guvernul l-a adus tarii si inclusiv salajenilor", spune deputatul PSD.

rn

UDMR Salaj vede in 2018 anul contradictiilor societatii, dar si ca s-a facut ceva, bineinteles ca insuficient

rn

Deputatul UDMR Seres Denes, presedintele UDMR Salaj, chestor si vicepresedinte al Comisiei pentru administratie publica a Camerei Deputatilor
1. "Intrebarea cuprinde ceea ce a caracterizat anul 2018. Un an plin de controverse, dispute politice, cu toate acestea, cu toate contradictiile societatii, s-au facut pasi importanti spre o societate a bunastarii, pe care am vrea noi sa o realizam prin legiea unica a salarizarii si legea pensiilor, care nu satisfac pe deplin dorintele si aspiratiile comunitatilor noastre, dar sunt pasi importanti spre ceea ce ne dorim", spune deputatul Seres Denes, liderul UDMR Salaj.
2. "Realizarile sunt considerabile, daca avem in vedere proiectele finantate prin PNDL 2, pe care foarte multe localitati au reusit sa-si inainteze proiecte care au fost declarate castigatoare. In foarte multe dintre cazuri s-au demarat lucrarile, inclusiv decontarea costurilor prin Ministerul Dezvoltarii. Trei drumuri judetene vor fi reabilitate prin P.O.R., cu fonduri europene – DJ – Nusfalau – Creaca – Crasna; DJ – Zalau – Cehu Silvaniei; DJ – varf Meses – Buciumi – Ciucea. Contractele pentru cele trei drumuri judetene sunt semnate. O parte din infrastructura comunitatilor locale (apa, canal, drumuri, inclusiv centura Zalaului) este acoperita, sunt proiecte care urmeaza sa se deruleze in 2019.
In sistemul de sanatate, noi am reusit sa aducem investitiile necesare dezvoltarii si modernizarii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, pentru ca si locuitorii acestei zone sa poata beneficia de asistenta medicala la nivelul asteptarilor secolului 21", spune deputatul UDMR Seres Denes.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.