septembrie 23, 2023

Pentru prima data, politistul anului este din Salaj

0

Politistii salajeni au motive de mindrie: colegul lor, subinspectorul Daniel Puscas, din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate(SCCO) Salaj, a fost desemnat miercuri, 25 martie, drept cel mai bun din tara, distinctia de “Politistul Anului” fiindu-i inmanata chiar de catre ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica.
Ceremonia a avut loc miercuri seara, la Palatul Snagov, nominalizati fiind 20 de politisti din Romania. Comisia formata din oficiali de la Inspectoratul General al Politiei Romane si de la Ministerul Administratiei si Internelor a hotarat ca premiul sa fie atribuit ofiterului salajean.
“Ieri (n.r. miercuri, 25 martie), colegul nostru, Daniel Puscas a fost desemnat “Politistul Anului” in Romania, pentru curajul si profesionalismul de care a dat dovada in mai multe actiuni desfasurate anul trecut. M-am simtit extrem de mandru si onorat de faptul ca aceasta distinctie a ajuns in Salaj si tin sa-l felicit din toata inima pe bravul ofiter. Este un exemplu pentru noi toti, si faptul ca a fost desemnat cel mai bun din tara demonstreaza profesionalismul si daruirea politistilor salajeni de la Crima Organizata”, a precizat seful SCCO Salaj, comisarul Cristian Latcau. Titlul de “Politistul Anului” ajunge pentru prima data in judetul Salaj.
Ofiterul care a fost desemnat anul acesta ca fiind cel mai bun din tara, a fost angajat in politie, ca agent, in 1995, iar in anul 2006, dupa definitivarea studiilor superioare in cadrul Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, a sustinut examenul de incadrare in randul ofiterilor, obtinand nota cea mai mare dintre toti candidatii, fiind repartizat sa lucreze in cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj. Daniel Puscas a ajuns sa fie nominalizat dupa ce, in anul 2008, a instrumentat mai multe cauze de criminalitate organizata, insa din motive de protectie a ofiterului si a familiei acestuia, nu pot fi facute publice. Politistul salajean si-a sintetizat actiunile cu modestie si minimalizand riscurile: “Orice politist trebuie sa-si faca datoria”.
“Tot cu aceasta ocazie, prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor, domnul vicepremier Dan Nica, ofiterul a fost avansat, inainte de termen, la gradul de inspector de politie”, a mai adaugat comisarul Cristian Latcau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut