decembrie 5, 2022

Pentru partea a doua a centurii Zalaului s-ar putea sa avem proiect anul viitor

Primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt, a avut marti, 18 iulie, o discutie cu reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, cu privire la stadiul în care se afla achizitia serviciilor de proiectare pentru tronsonul al doilea din soseaua ocolitoare a municipiului Zalau. Conform informarii facute, în Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost aprobat serviciul de proiectare fazele SF, PT, DE, inclusiv obtinerea avizelor, autorizatiilor, autorizatiei de construire, documentatiilor în vederea exproprierii imobilelor situate pe traseul centurii ocolitoare, precum si asistenta tehnica din partea proiectantului pentru elaborarea cererii de finantare. De asemenea, a fost întocmit caietul de sarcini în vederea realizarii achizitiei, acesta fiind în etapa de verificare de catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice. Se estimeaza termenul de 3 luni pentru achizitia serviciilor si termenul de 7 luni pentru executia contractului de proiectare. Suma necesara pentru achizitia sus-mentionata este prevazuta în bugetul pentru anul 2017 al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, informeaza Primaria Zalau.
“Am avut o intalnire cu reprezentantii de la Compania Natioanla de Drumuri Regionala Cluj, stim suma, stim ca probabil saptamana aceasta vor pune pe S.E.A.P. achizitia pentru lucrarile la Studiu de fezabilitate si proiect tehnic. Aceste achizitii se vor consuma anul acesta, iar anul viitor sper sa fie achizitia pentru lucrarea efectiva, stop_coloana pentru executia lucrari. Iar intr-o varianta optimista, in partea a doua a anului viitor sper sa inceapa lucrarile efectiv la tronsonul 2 al Centurii Zalaului”, ne-a declarat ieri primarul Ionel Ciunt.

Ionel Ciunt sustine luni la Ministerul Dezvoltarii proiectul reabilitarii Cinematografului Scala

Primarul Zalaului Ionel Ciunt a declarat ieri in exclusivitate pentru Graiul Salajului ca luni, 24 iulie, este invitat la Ministerul Dezvoltarii Regionale, unde va sustine proiectul pentru reabilitarea Cinematograful Scala.
“Este o ultima faza inainte de finantare efectiva”, spune primarul.
In decembrie 2016, Compania Nationala de Investitii, din cadrul Ministerului dezvoltarii, a dat aviz favorabil investitiei. Dupa ce proiectul va fi sustinut luni de primarul Ionel Ciunt, urmeaza realizarea proiectului tehnic, care va dura 4 luni, si apoi atribuirea executiei, licitatie care va dura intre trei si sase luni. De la atribuirea executiei, termenul de realizare a lucrarilor este de un an si o luna.
“In 2018 – 2019 va fi finalizat. Noi speram in 2018”, ne spunea recent viceprimarul Teodor Balajel.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *