octombrie 4, 2022

A început Evaluarea Națională pentru 1.617 elevi din Sălaj

Marți, 22 iunie, s-a dat startul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a. În judeţul Sălaj, s-au înscris la acest examen 1.617 elevi, din 81 de  unităţi de învăţământ. Pentru buna desfăşurare a Evaluării Naţionale, au fost  pregătite 65 de centre de examen, 55 de centre de comunicare şi 2 centre zonale de evaluare, la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău și la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău.

11 elevi au solicitat adaptarea condițiilor de examen pentru situații medicale, conform prevederilor metodologice.

Probele scrise se desfăşoară după următorul calendar: 22 iunie – Limba și literatura română, probă scrisă, 24 iunie – Matematică, probă scrisă, 25 iunie – Limba și literatura maternă, probă scrisă, 29 iunie (până la ora 14:00) – afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor, 29 iunie (ora 16:00 – ora 19:00) și 30 iunie (ora 8:00 – ora 12:00)- depunerea contestațiilor, 30 iunie – 4 iulie – soluționarea contestațiilor, 4 iulie – afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor.

Comunicarea rezultatelor obținute se va face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

150 de elevi au lipsit la proba de Limba și literatura română

Din totalul de 1.617 candidați înscriși, au fost prezenți luni, la prima probă, 1.467 de elevi.

Nu s-au înregistrat tentative de fraudă sau alte incidente, prima probă scrisă desfășurându-se în condiții normale, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe site-ul subiecte.edu.ro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.