decembrie 5, 2022

Pensionarii salajeni nu vor tratament departe de casa

Pensionarii au dreptul la bilete de tratament cu reducere 50% in statiunile balneoclimaterice din tara. Cei care beneficiaza de drepturi in baza unor legi speciale (veterani, persoane cu handicap, etc) primesc bilete gratuite. Desi pot merge sa-si trateze afectiunile cu bani putini, pensionarii salajeni refuza in statiunile care sunt prea departe de casa. Le prefera pe cele din judetele vecine, cum ar fi 1 Mai, Felix s.a. Pentru acestea se da “batalia”, luna de luna, cand se depun cererile.
Asa se face ca din cele 3.847 bilete repartizate pentru judetul nostru in 2008 (999 dintre ele fiind gratuite), 145 nu au fost valorificate. Potrivit lui Laurentiu Patiu, directorul economic de la Casa Judeteana de Pensii Salaj, biletele care sunt pentru statiunile indepartate nu sunt solicitate de salajeni, deci nu au putut fi vandute. Acestea au fost returnate Casei Nationale de Pensii, care le redistribuie altor judete. “Au fost si cazuri in care persoanele nu si-au mai ridicat biletele din cauza sanatatii precare. Insa cine nu-si ridica biletul cu cinci zile inainte de data la care incepe sejurul, il pierde, iar acesta se da altei persoane”, a declarat Patiu. In 2007 au fost returnate 310 bilete de tratament.
Biletele repartizate pentru Salaj in acest an sunt, deocamdata, doar pentru statiunile care apartin Casei Nationale de Pensii: Bizusa, Covasna, 1 Mai, Moneasa, Geoagiu, Olanesti si Buzias. Aproape 700 de bilete, in timp ce numarul cererilor este mai mult decat dublu. Potrivit directorului economic al CJP Salaj, pana in data de 20 aprilie 2009, Casa Nationala va perfecta contractele cu celelalte statiuni private din tara care ofera astfel de servicii, iar de la aceasta data vor fi repartizate bilete si in alte statiuni balneoclimaterice.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *