Pensionarii militari ies în stradă

Pensionarii militari ies în stradă. Aceștia protestează joi, 9 mai, în capitală, pe motiv că se simt discriminați de către guvernanți cu privire la regimul juridic al pensiilor militare de stat. “Incoerența legislativă și discriminarea determină ieșirea în stradă a pensionarilor militari”, transmit sindicaliștii SNPPC.

“În ultima perioadă, nemulțumirile justificate ale pensionarilor militari s-au accentuat, iar asociațiile și organizațiile cadrelor militare în rezervă și în retragere, reunite sub egida Forumului Structurilor Asociative din SAOPSN, au inițiat demersuri pentru organizarea unui protest de stradă, prin care să atragă atenția public factorilor politici decidenți asupra tergiversării discriminării legislative referitoare la regimul juridic al pensiilor militare de stat (reglementate prin Legea nr. 223/2015, cu modificările ulterioare). Aceste nemulțumiri s-au acutizat după modificarea de anul trecut a Legii nr. 223/2015 și adoptarea recentă a unui act normativ, prin care a fost majorat doar cuantumul gradului militar / profesional al cadrelor în activitate, exceptând de la acest drept și pensionarii militari. Pentru repararea acestei discriminări, SNPPC s-a adresat oficial Comisiilor pentru apărare ale Senatului și Camerei Deputaților, în luna aprilie a.c., solicitând adoptarea unui amendament legislativ pentru completarea și modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, prin care gradul militar/profesional al cadrelor în rezervă și în retragere să fie actualizat permanent, în raport cu cuantumul cadrelor militare și polițiștilor în activitate”, precizează sindicaliștii.

Revendicarea pensionarilor militari este susținută și de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI (ANCMRR).

sursa foto: Facebook/Pensionarii Militari Români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *