noiembrie 26, 2022

Pensionarii cu venituri peste salariul mediu, obligati sa opteze in 60 zile intre salariu si pensie

Institutiile publice care vor angaja pensionari cu venituri mai mari de 1.693 lei, plafon impus de Guvern pentru cumulul pensiei cu salariul de la stat, vor fi amendate cu 2.500-5.000 lei, iar persoanele cu venituri peste limita vor fi obligati sa aleaga in maxim 60 de zile intre pensie si salariu. Termenul de 60 zile va fi calculat de la data intrarii in vigoare a proiectului de lege privind cumulul salariu-pensie, care urmeaza sa fie aprobat in procedura de urgenta de catre Parlament, iar raporturile de munca ale persoanelor care nu vor opta intre salariu si pensie vor inceta de drept.
Cuantumul amenzii aplicate institutiilor publice si termenul limita pana la care trebuie optat intre pensie si salariu au fost decise de Guvern in sedinta de miercuri, au declarat agentiei MEDIAFAX surse ministeriale. Guvernul a decis sa permita cumulul pensiei cu salariul platit de stat doar in cazul persoanelor care au o pensie in limita maxima a salariului mediu brut pe economie. Comisia Nationala de Prognoza indica un salariu mediu brut de 1.693 lei, in 2009, si de 1832 lei, pentru 2010. Contraventia va fi constatata fie de catre Inspectia Muncii, fie de de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, in cazul functionarilor publici.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *