noiembrie 29, 2022

Pensionarii ar putea beneficia de anumite reduceri si anul viitor

Este vorba despre tichetele de calatorie gratuite sau taloanele speciale de calatorie ale pensionarilor.
Astfel, Guvernul propune un proiect de ordonanta de urgenta prin care vrea sa ia masuri pentru ca pensionarii, veteranii, vaduvele si invalizii de razboi sa poata beneficia, in continuare, de facilitatile de transport la care au dreptul, prelungind astfel termenul contractului.
Pentru ca proiectul sa intre in vigoare, Guvernul trebuie sa adopte modificarile si ordonanta sa fie publicata in Monitorul Oficial.
Care sunt beneficiile pe care le vor avea pensionarii si veteranii de razboi?
Astfel, pensionarii primesc reduceri de 50% din tariful stabilit pentru calatoriile cu trenuri personale, accelerate fara regim de rezervare, precum si cu trenuri rapide, clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navele de calatori clasa a II-a, la transportul intern in comun.
Potrivit legislatiei insa, aceasta reducere are o limita de sase calatorii pe an. Astfel, toate facilitatile pot fi folosite si de catre sot sau sotie.
Veteranii de razboi beneficiaza de cate 12 calatorii gratuite, dus-intors, sau 24 de calatorii simple, in cursul unui an calendaristic, la clasa I pe calea ferata, la tren de orice rang. Potrivit legislatiei, aici se incadreaza marii mutilati, invalizii de razboi, precum si veteranii de razboi decorati cu ordine si medalii de razboi.
Totodata, atat generalii cat si ofiterii de razboi decorati cu Medalia "Crucea comemorativa a celui de-al doilea razboi mondial, 1941-1945" calatoresc la clasa I. Cei nedecorati si vaduvele de razboi calatoresc la clasa a II-a.
De asemenea, insotiitorii, sotul sau sotia, ori alti titulari pot beneficia de aceleasi facilitati.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *