decembrie 3, 2022

Pensionarea la 70 de ani – Turcan (PNL) vrea "o discutie", Dancila-"nu cunoasteti realitatile din societatea romaneasca"

 

rn

In condittiile in care speranta de viata in Romania este printre cele mai scazute din UE, vicepremierul (PNL) Raluca Turcan a declarat, miercuri 8 ianuarie 2020, ca se impune o discutie in Romania despre cresterea varstei de pensionare la 70 de ani, mentionand ca este posibil ca guvernul sa ia aceasta masura, dar ea sa se aplice deocamdata doar celor care opteaza pentru a munci mai mult, transmite Agerpres.

rn

"In momentul de fata nu cred ca Romania este pregatita pentru pensionare obligatorie la 70 de ani, insa cred ca se impune o discutie in spatiul public ca daca persoanele doresc sa opteze pentru cresterea varstei de pensionare, atunci sa o faca, dar nu cred ca vom ajunge in curand la o crestere obligatorie a varstei de pensionare", a spus Turcan intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

rn

La randul sau Ministrul muncii Violeta Alexandru sustine, conform hotnwes.ro, ca suntem departe de a lua o decizie", in ceea ce priveste o posibila crestere a varstei de pensionare la 70 de ani. Ministrul spune ca sunt analizate si tendintele la nivel european, urmand sa fie scoase in dezbatere publica mai multe variante in ceea ce priveste varsta pensionarii

rn

In masura in care aceasta alegere ar fi facuta de cei care inca mai au putere de munca si vointa de a o face o astfel de discutie s-ar putea "impune", insa ce ne-am face daca Guvernul liberal ar impune tutror categoriilor sau a celor mai putini privilegati sa obtina o pensie speciala la 40 de ani, pensionarea la 70 de ani.

rn

Fostul prim-ministru Viorica Dancila, a scris pe pagina sa de socializare ca PNL vrea sa "forteze romanii sa munceasca, pentru a nu fi nevoiti sa plateasca pensiile lor."

rn

Declaratiile Ralucai Turcan si ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind cresterea varstei de pensionare la 70 de ani sunt pur si simplu aberante, in conditiile in care speranta de viata in Romania este de 75 de ani. Guvernul isi mai arata o data uriasul dispret pe care il poarta varstnicilor si pensionarilor, carora insista sa le refuze dreptul la o viata linistita si la pensia pentru care au cotizat in timpul anilor de munca.

rn

Doamna ministru, nu puteti forta oamenii sa munceasca pana la 70 de ani doar ca sa nu mai fie nevoie sa le platiti pensiile! Pensia este un drept, nu o pomana, doamna ministru. Ati aratat inca o data ca nu cunoasteti realitatile din societatea romaneasca si ca nu va pasa catusi de putin de oameni! a scris Viorica Dancila.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *