Pensionare mai rapidă pentru unele categorii de angajați

1
780

                          

Dacă ați lucrat cel puțin 25 de ani în industria de producție de energie termică și electrică (termocentrale și mine de cărbune), veți putea ieși la pensie mai devreme decât era preconizat. Miercuri, 16 iunie, a fost adoptat de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional, un proiect de lege care extinde acest beneficiu și pentru acești lucrători. Astfel că persoanele în cauză vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare. Au fost înregistrate 302 voturi pentru adoptarea acestui act normativ, 1 vot împotrivă și 4 abțineri.

Inițiativa legislativă vine în completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Actul normativ prevede, printre altele, „introducerea unor noi activități din domeniul producției electrice și termice, în categoria celor care se desfășoară în condiții de muncă speciale, precum și instituirea de noi excepții de la prevederile art.55 alin.1 lit.b) din lege, stabilindu-se, astfel, condițiile de pensionare pentru persoanele care au desfășurat aceste activități”.

Potrivit proiectului adoptat, „vor fi considerate locuri de muncă în condiții speciale și activitățile de producție, mentenanță și asimilate din unitățile de producție a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând și unitățile de extracție a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui”.

Prevederile documentului vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României.

1 COMENTARIU

  1. Șomaj mascat, sunt dezavantajați cei care lucrează normal și care se vor pensiona la 70 de ani, să țâie minte că au fost libăralii la putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.