decembrie 1, 2022

Pensiile speciale pentru alesii locali au trecut de Camera Deputatilor

Propunerea legislativa prin care primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene vor primi pensii speciale a fost adoptat marti tacit de Camera Deputatilor. 

Propunerea legislativa, semnata de un grup de 30 de deputati si senatori de la PSD, PNL, UDMR, prevede ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene care au vârsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevederea aplicându-se si celor care au detinut astfel de functii anterior intrarii în vigoare a actului normativ.
Cuantumul indemnizatiei pentru limita de vârsta se acorda în limita a trei mandate si se calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara.
Indemnizatia se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita în sistemul public de pensie si se suporta din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, se mai arata în proiect.
Pentru mandatele incomplete, indemnizatia se calculeaza proportional cu perioada de mandat exercitata, care nu poate fi mai mica de doi ani. Termenul pentru votarea propunerii era 2 noiembrie, astfel încât, în absenta unei decizii a plenului Camerei Deputatilor, proiectul se considera adoptat tacit si va fi trimis Senatului spre dezbatere, în calitate de for decizional. stop_coloana

Vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj Valeriu Crisan, nu este de acord cu legea

Valeriu Crisan, vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj, ne-a spus ca este necesar sa se aplice legea salarizarii unice, dar nu este de acord cu pensiile speciale pentru nicio categorie de demnitari.
“Adevarul este ca nivelul de salarizare trebuie corelat pe nivele de importanta. Nu e oportun sa se mai intample ce a facut guvernul Ponta. Trebuie pusa in aplicare legea unica a salarizarii. In acest context, trebuie luate in discutie nivelurile de salarizare – la nivel de importanta. Nu se poate discuta de pensii speciale. Eu nu sunt de acord cu pensiile speciale pentru nicio categorie de bugetari. Unde se regasesc atunci principiile din legea pensiilor: egalitate, contributivitate si asa mai departe? Clar, sunt impotriva adoptarii unei legi a pensiilor speciale”, a spus Valeriu Crisan.

 

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *