Batalia pentru cea mai inalta functie in stat s-a dovedit, si de aceasta data, un spectacol ieftin, din care nu au lipsit acuze de frauda, taximetre de partid, turism electoral, stampile ratacite.
Televiziunile s-au intrecut in a arata neregulile procesului electoral. Iar cel mai acut semnal de alarma a venit tocmai din cele peste 3.300 de sectii de votare speciale, transformate in instrumentul preferat al celor care au vrut sa fraudeze votul. Judete care nu se pot fali cu ditamai obiectivele turistice si care nu sunt nici mari centre universitare au fost, duminica, fruntase din punct de vedere al numarului de votanti pe liste speciale. Cozile din fata acestor sectii ne-au amintit de inghesuiala pentru un salam cu soia din perioada ceausista.
In goana dupa ciolan, reprezentantii partidelor politice nu au mai tinut cont de nimic. Nu ca morala ar fi avut, vreodata, vreo tangenta cu politica! Autobuze si microbuze ticsite cu cetateni cu drept de vot s-au plimbat dintr-o localitate in alta, dintr-un judet in altul.
Tocmai in ziua scrutinului, romanii au descoperit frumusetea satului romanesc. Este si cazul localitatii doljene Goesti, casa memoriala „Alexandru Macedonski” de aici devenind, peste noapte, magnet pentru turisti, care au epuizat in timp-record buletinele de vot. Intr-o luna intreaga nu a atras casa parinteasca a lui Tudor Vladimirescu (din Vladimir, Gorj) atatia vizitatori precum in ziua alegerilor prezi-dentiale. Iar cazuri similare au existat in mai toate judetele patriei.
Este trist ca nu scapam nici o ocazie de a deveni penibili. Pana la inchiderea urnelor, au fost raportate 826 de incidente electorale. Cu siguranta numarul real este mai mare, doar ca nu au fost ochi care sa le vada.