Pendulul

0
120

Ziua bună, dragi cititori!

Un învățat ținea în biroul său un enorm ceas cu pendul care la fiecare oră suna cu o încetineală solemnă, dar și cu zgomot mare.

  • Dar nu vă deranjează? a întrebat un student.
  • Nu, a răspuns învățatul. Pentru că astfel, după fiecare oră, sunt constrâns să mă întreb: ce am făcut cu ora abia trecută?

Bruno Ferrero (365 de povestioare pentru suflet)

„Mai mult se cade a defăima orice lucru decât timpul. Cine a pierdut aurul îl mai poate câștiga, cine și-a pierdut timpul, nu-l mai poate căștiga niciodată.” Sf. Augustin

Dragilor, timpul este cea mai mare avere a unei zile și una dintre cele mai importante resurse de care noi oamenii dispunem. Astăzi traim într-o epocă în care toți suntem mereu într-o criză totală de timp. Timpul care odată ne prisosea, acum a ajuns să fie la limită. Am ajuns sa vânăm secundele, să ne luptam din răsputeri să eficientizam fiecare acțiune, timpul parcă a devenit o piatră de încercare pentru omenire.

În toată aceasta luptă cotidiană, să ne asigurăm că maniera în care întrebuințăm timpul este ziditoare pentru timpul veșnic. Pendula arată clipa, dar infinitul îl arată Dumnezeu.

O zi minunată! Toate cele bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.