noiembrie 29, 2022

Pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata datoriilor la stat. Proiectul trece tacit de Senat?

Propunerea legislativa prin care s-a propus reintroducerea in legislatie a pedepsei cu inchisoarea pentru persoanele care nu platesc impozitele si contributiile la stat (cele cu retinere la sursa) are posibilitatea sa fie adoptata tacit de Senat.
Cu toate ca in urma amendamentelor adoptate la comisii s-a decis eliminarea pedepsei pentru retinerea si neplata taxelor, termenul de adoptare tacita este miercuri, 6 noiembrie 2019.
Potrivit actului normativ, contribuabilii urmeaza sa fie pedepsiti cu inchisoare de la unu la sase ani pentru neplata anumitor impozite si contributii la stat, printre care se numara impozitele pe salarii si dividendele, precum si contributiile la pensii si sanatate.
"Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 6 ani retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 de zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege", este notat in propunerea legislativa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *