decembrie 1, 2022

Recent , centrele APIA Salaj au finalizat platile pentru subventii (transa a II -a) la oi. Suma cuvenita crescatorului pentru cap de animal in aceasta etapa a fost de 18,9 lei. Initial, forma de sprijin pentru crescatorii de ovine, caprine si bovine se acorda doar pe o perioada de trei ani. Un recent act normativ prevede prelungirea perioadei pentru subventii, prin plati complementare pana in anul 2013.
Cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul SAPARD, in judetul Salaj au luat fiinta 17 ferme zootehnice autorizate. Saptamana trecuta au mai fost autorizate pentru activitati de comert intercomunitar inca trei societati comerciale; SC Ovinex Ilisua (fabrica de produse lactate), SC. Romitalia Panic (depozit frigorific) SC Universal (fabrica de conserve si produse din carne)
Pe o perioada de trei luni, crescatorii de bovine din Salaj au obtinut 6.066.103 litri de lapte conform. Subventiile acordate pentru acest produs se ridica la 19 miliarde lei vechi.
In comuna Zimbor, compusa din cinci localitati exista un singur centru de colectare a laptelui. El a fost amenajat, cu sprijinul consiliului local, intr-un imobil care apartine primariei. Totodata, in centrul de comuna se afla pe punctul de finalizare lucrarile la o micro fabrica de prelucrare a laptelui. Investitia este finantata de o firma italiana.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *